Today Amazon Quiz Answers

Today Amazon Quiz Answers, Amazon Quiz Answers Today, Amazon Daily Quiz Answers, General Knowledge- Today Amazon Quiz for 14th May, answer and win ₹10,000 Pay Balance. Now the Daily Amazon quiz starts from 12AM to 11.59PM every day. This quiz can be played only on the Amazon app. Just answer a total of 5 questions correctly and get a chance to win exciting prizes. All contest winners announced on the 30th of every month on the Amazon app or you will be notified via SMS and email. We regularly post Amazon Contest answers on our website keep visiting daily and also post the Flipkart daily trivia quiz, bid and win quiz and The Dance India Dance off quiz answers.

How To Play Daily Amazon Quiz?

1) First of all, download the Amazon app from the play store

2) Install, open the Amazon app and log in or sign up your account

3) Go to the menu and click on "Fune Zone"

4) You will see Amazon Quiz Banner, click on it and start

5) Now there you will see total 5 questions and you have to select the right answer for each question

6) After giving all correct answers you will be eligible for the lucky draw contest

7) Now just wait for the result and you may win an exciting prize

8) All contest winners announced on the 30th of every month on the Amazon app.


Amazon Quiz Answers- 14th May

Question – Recently launched ‘Mitali Express’ connects Dhaka in Bangladesh with which Indian city?

Answer(i)Siliguri

Question – The world’s first ship tunnel is being constructed in which country?

Answer(ii)Norway

Question – International Theatre Institute, the world’s largest performing arts organization founded in 1948 by UNESCO, is headquartered in which city?

Answer(iii)Paris

Question – Who among these has won a gold medal in women’s singles at the Commonwealth Games in this sport?

Answer(iv)Manika Batra

Question – In which country would you find this famous tourist attraction also known as the Temple of Dawn?

Answer(v)Thailand


Amazon Quiz Answers- 13th May

Question – Which state recently declared Amboli region in Western Ghats as a ‘Biodiversity Heritage’ site?

Answer (i)Maharashtra

Question – Which country will host the 2022 AFC Women’s Asian Cup?

Answer (ii)India

Question – What is Ever Given owned by Shoei Kisen Kaisha?

Answer (iii)Container Ship

Question – Name the popular chocolate spread that is created with these nuts by Ferrero.

Answer (iv)Nutella

Question – Which ancient civilization worshipped this animal and depicted their Gods with them too?

Answer (v)Egypt


Amazon Quiz Answers- 12th May

Question – DIKSHA is a web portal from the Indian government for which of the following sectors?


Answer (i) School education


Question – Tigray crisis is a civil unrest situation happening in which country?


Answer (ii) Ethiopia


Question – Which global organisation has been annually releasing World Development Report since 1978?


Answer (iii) World Bank


Question – Name the candy that this American president loved so much, a holder was designed for a jar of them so they wouldn’t fall in air turbulence.


Answer (iv) Jelly beans


Question – Which of these famous players has won 3 consecutive silver medals at the Olympics in this sport?


Answer (v) Lee Chong Wei


Amazon Quiz Answers- 11th May

Question – Vinod Kapri’s compelling book ‘1232 km: The Long Journey Home’ tells the story of which of the following group of people?


Answer(i)Migrant labourers


Question – Prime Minister Narendra Modi announced Swarna Jayanti scholarship for the youths of which neighbouring nation?


Answer(ii)Bangladesh

Question – Which of these festivals involve shifting idols from Odisha to Polluru village in Andhra Pradesh?


Answer(iii)Manyamkonda Yatra


Question – Name the American company that this one partnered up with in 2019 to make candy flavored coffee.


Answer(iv)Dunkin’


Question – What kind of instrument is this?


Answer(v)String


Amazon Quiz Answers- 10th May

Question – Which Indian state has released a commemorative postage stamp on 100 years of first visit of Mahatma Gandhi to the state in 1921?

Answer(i)Odisha

Question – Novelist Sharankumar Limbale was awarded which of these prizes in 2021 for his novel ‘Sanatan’?

Answer(ii)Saraswati Samman

Question – Late Sultan Qaboos bin Said Al Said, who received the 2019 Gandhi Peace Prize, was the Sultan of which country?

Answer(iii)Oman

Question – This famous bar , belongs to which of these groups?

Answer(iv)Mars

Question – What is the name of the Taylor Swift song that has this object in the title?

Answer(v)Teardrops on my Guitar


Amazon Quiz Answers- 9th May

Question – Which Indian state, that shares a 510km border with Myanmar and a 318km border with Bangladesh, is currently facing a refugee crisis?


Answer(i)Mizoram


Question – Which of these celebrities was conferred with the prestigious Maharashtra Bhushan Award in 2021?


Answer(ii)Asha Bhosle


Question – Since 2012, 21st March is celebrated as the International Day of what?


Answer(iii)Forests


Question – Name the famous character who was this animal, created by writer A. A. Milne


Answer(iv)Winnie the Pooh


Question – In the World Cup for this sport, who has scored the maximum number of goals?


Answer(v)Miroslav Klose


Amazon Quiz Answers- 8th May

Question – Which of these organizations is setting up space technology incubation centers in the NITs?

Answer(i)ISRO

Question – Punith G. R. from Mandya, Karnataka has recently entered the record books for creating a massive rangoli shaped as which automobile?

Answer(ii)Mahindra Thar

Question – Who, an avid golfer since his retirement from international cricket, has been inducted into the board of Professional Golf Tour of India?

Answer(iii)Kapil Dev

Question – In which country was the Sake flavored variant of this chocolate launched?

Answer(iv)Japan

Question – In an ironic twist, a person of what profession created this sweet sugary item?

Answer(v)Dentist


Amazon Quiz Answers- 7th May

Question – In 2021, who among these was awarded the Padma Vibhushan for “exceptional and distinguished service” in the field of public affairs?


Answer (i)Shinzo Abe


Question – Whose latest book ’India’s Power Elite’ is a study of the nature of power and elitism in postcolonial India?


Answer (ii)Sanjaya Baru


Question – Which country is the world’s happiest country according to the World Happiness Report 2021?


Answer (iii)Finland


Question – A group of this animal is called what?


Answer (iv)Army


Question – Angela Lansbury voiced the character who was this object in what Disney movie?


Answer(v)Beauty and the Beast


Amazon Quiz Answers- 6th May

Question : As of 2021, Kangana Ranaut is the actress with the second-most National Awards, after whom?


Answer (i)Shabana Azmi


Question : Permanent Indus Commission is a bilateral commission to discuss water sharing between India and which other country?


Answer (ii)Pakistan


Question : What title was used by UNCTAD for the recent update of their Trade and Development Report 2020?


Answer (iii)Out of the frying pan … Into the fire?


Question : The tail of this animal helps with what during running?


Answer (iv)Balance


Question : The second book printed in what language, translated from French, is about this game?


Answer (v)English


Amazon Quiz Answers- 5th May

Question 1: Who was given the Gandhi Peace Prize for the year 2020?

Answer (i)Sheikh Mujibur Rahman

Question 2: The Danish Red Cross has launched a ‘first-of-a-kind’ catastrophe bond for what kind of disasters?

Answer (ii)Volcanic eruptions

Question 3: Which country recently launched one of the world’s biggest underwater neutrino telescopes called the Baikal-GVD?

Answer (iii)Russia

Question 4: This object is associated with what zodiac sun sign?

Answer (iv)Sagittarius

Question 5: How many freshwater ‘Great Lakes’ does the continent, where this country is situated have?

Answer (v)Five


Amazon Quiz Answers- 4th May

Question – Which two rivers will be connected under the first project of the National River Linking Project?


Answer (i)Ken and Betwa


Question – Marakkar: Lion of the Arabian Sea, which won the Best Feature Film award at the 67th National Film Awards, is made in which language?


Answer (ii)Malayalam


Question – Which international organisation recently adopted ‘Sinatra Doctrine’ to counter China’s growing influence in Europe?


Answer (iii)European Union


Question – Extending this branch to someone means that you extend to them what?


Answer (iv)Peace


Question – What is this type of cat called?


Answer (v)Bengal Cat


Amazon Quiz Answers- 3rd May

1) The Ratle Hydroelectric Plant is currently under construction on which river in India?


Answer- Chenab


2) In March 2021, which country decided to amend the country’s constitution with provisions that include climate and biodiversity protection?


Answer- France


3) Achanta Sharath Kamal, Gnanasekaran Sathiyan, Sutirtha Mukherjee and Manika Batra –all qualified for the Tokyo 2020 Olympics in which sport?


Answer- Table Tennis


4) What is the name of this fish, who was Nemo in Disney’s Finding Nemo?


Answer- Clownfish


5) In which of these cities did the first ‘Modern’ edition of this sporting event take place in 1896?


Answer- Athens


Amazon Quiz Answers- 2nd May

Question :In which Indian union territory was the radio programme ‘’Awaam Ki Baat’’ recently launched?


Answer (I) Jammu & Kashmir


Question :Which of these organisations is responsible for releasing the ‘All India Consumer Price Index’?


Answer(ii)National Statistical Office


Question : Which South American country recently issued banknotes of denominations as large as 1 million bolivars?


Answer (iii)Venezuela


Question : This country’s flag, also called the l’Unifolié, has what in the center?


Answer (iv)Maple Leaf


Question : In which Italian city does this not exist, replaced with only canals instead?


Answer (v)Venice


Amazon Quiz Answers- 1st May

Question A stone from Sita Eliya temple will be used in the construction of the Ram Temple in Ayodhya. Where is the Sita Eliya temple located?


Answer (i) Sri Lanka


Question Girl Gang, a track by New Zealand singer Gin Wigmore, has been announced as the official song for what?


Answer (ii) 2022 ICC Women’s World Cup


Question Bison is a variant of which supersonic jet aircraft used by the Indian Air Force?


Answer (iii) MiG-21


Question This Disney movie’s main character’s look was majorly inspired by whom?


Answer (iv)Tom Cruise


Question Alyssa Milano inspired what Disney Princess with this color hair?


Answer (v) Ariel


Amazon Quiz Answers- 29th April

Question : The steam engine of the first passenger train in India, will be installed in the premises of which railway station?


Answer (i)Thane railway station


Question : Nearly 70% of the 85000 H-1B visas, issued every year by the USA are used by professionals from which country?


Answer (ii)India


Question : Which of these cricketers has received the Thar SUV courtesy Anand Mahindra, in return he sent his signed Gabba Test debut jersey?


Answer (iii)T Natarajan


Question : In which of these Thor movies does this character have a major role?


Answer (iv)Thor: Ragnarok


Question : This is the only eagle that is solely native to which continent?


Answer (v)North America


Amazon Quiz Answers- 28th April

Question : Kraigg Brathwaite, the new Test captain of West Indies was born in which Caribbean island?


Answer(i) Barbados


Question : On April 6th, the UN observes International Day of ____ for Development and Peace. Fill in the blanks


Answer(ii) Sport


Question : Eshan Naqvi, plays the role of which badminton player in the movie ‘Saina’, starring Parineeti Chopra?


Answer(iii) Parupalli Kashyap


Question : This breed of dog originated in which of these places and was brought to England by fishermen in about 1800?


Answer(iv) Newfoundland


Question : This animal is seen on the logo of which of these organizations?


Answer(v) WWF


Amazon Quiz Answers- 27th April

Question : On the occasion of National Maritime Day in India, observed on April 5th, an award named what is presented?


Answer (i)Varuna


Question : Recently, which of these vaccines was denied emergency use authorization in India by the government’s Subject Expert Committee?


Answer (ii)Sputnik- V


Question : Which organisation headquartered in Vienna, agreed to gradually ease its oil output cuts from May onwards?


Answer (iii)OPEC


Question : The defending Olympic champion in women’s singles in this sport is from which country?


Answer (iv)Spain


Question : In the Marvel Cinematic Universe, this superhero is NOT alive during the timeline of which of these movies?


Answer (v)Spiderman: Far from Home


Amazon Quiz Answers- 26th April

Question : During Easter, confectioners in which country often make chocolate likenesses of the rabbit sized marsupial- the Bilby?


Answer(i)Australia


Question : Pandit Ravi Shankar was born on April 7th, in which city known as a pilgrimage spot?


Answer(ii)Varanasi


Question : Amid COVID-19 concerns, which tournament usually the first Masters 1000 event of the ATP season was postponed?


Answer(iii)Indian Wells


Question : Which is this animal, that one may encounter on the way to Mount Everest?


Answer(iv)Yak


Question : This is a memorial dedicated to which great leader?


Answer(v)Martin Luther King Jnr


Amazon Quiz Answers- 25th April

Question : Light it up blue’ is an international campaign related to World _____ Awareness Day, observed by the UN on 2nd April. Fill in the blanks


answer (i)Autism


Question : The famous movie personality Prabhu Deva born on April 3rd, featured in which of these movies?


answer (ii)All of these


Question : The name of which company, prominent in the world of telecom equipment was inspired by a slogan which meant ‘China has promise’?


answer (iii)Huawei


Question : Alan Shepard is famous for playing this sport on which of these unique locations?


answer (iv)The Moon


Question : This famous mountain which features in the title of an Ernest Hemmingway book is located in which continent?


answer (v)Africa


Amazon Quiz Answers- 24th April

1) The film Nomadland, stars which of these actresses in the lead role, who has won two Academy Awards?


Answer- Frances Mcdormand


2) In a recent international friendly match, the Indian football team suffered a 0-6 defeat against which nation?


Answer- UAE


3) Who are Leica and Trinity, who show how to wear a face mask properly in a trending video shared by Cincinnati Children’s Hospital?


Answer- Two dogs


4) What star is depicted on this country’s flag?


Answer- Star of David


5) What is the name given to this fruit?


Answer- Passion Fruit


Amazon Quiz Answers- 23rd April

Q. In the series Falcon and the Winter Soldier who is the US government’s choice to become the new Captain America?


Ans. John Walker


Q. The controversial interview of Oprah Winfrey with Prince Harry and Meghan Markle also aired in India, was it originally on which network?


Ans. CBS


Q. It has been 10 years since India’s iconic World Cup triumph on April 2nd, 2011. Who was India’s top run getter in the match?


Ans. Gautam Gambhir


Q. Which breed of cat, gets its name from an old name of this country?


Ans. Siamese cat


Q. Which Indian state gets its name from the celestial body shown in this visual?


Ans. Arunachal Pradesh


Amazon Quiz Answers- 22nd April

1. Which Indian won the BBC India Sportswoman of the Year award for 2020?


Ans :- Koneru Humpy


2. As of March 2021, Tirath Singh Rawat is serving as the chief minister of which state?


Ans :- Uttarakhand


3. In March 2021, which company successfully tested a blockchain transaction in space using Danish space firm GomSpace’s satellites?


Ans :- JP Morgan


4. In which country will you see the most number of people riding this particular vehicle? (measured per capita)


Ans :- Netherlands


5.Botanically what kind of fruit is this?


Ans :- Berry

Amazon Quiz Answers- 21st April

1) ‘The Green Queens of India- Nation’s Pride’, is a book compilation of the extraordinary works done by which group of women?


Ans : Forest officers

.

2) NISAR is a joint Earth-observing mission between ISRO and which other space agency?


Ans : NASA

.

3) In a first, astronomers have recently detected a ‘Space hurricane’ in Earth’s upper atmosphere in which region?


Ans : North Pole

.

4) In which place will you have to go normally to experience this service?


Ans : Spa

.

5) What do you call this particular yoga pose?


Ans : Chakrasana


Amazon Quiz Answers- 20th April

1.Proficient in guerrilla tactics, the COBRA or Commando Battalion for Resolute Action is a special operation unit of which force?

Ans :- CRPF 


2.The Maitri Setu, also called The Gateway of Northeast, is built over the Feni River to link which state with Bangladesh?

Ans :- Tripura 


3.CROSSROAD which recently sold for $6.6 million, is the most expensive digital art of what kind?

Ans :- Crypto Art


4.Which one of these is not a component of this activity?


Ans :- Palette


5.Which of these actors played this character in a movie that also starred Nicole Kidman?


Ans :- Val Kilmer

Amazon Quiz Answers- 19th April

1) Translated by former civil servant Imitiaz Ahmad Sahibzada, The Frontier Gandhi: My Life and Struggle is the autobiography of whom?


Answer- Abdul Ghaffar Khan


2) In response to the crisis triggered by a severe drought, India sent food and medical supplies to which island nation in March 2021?


Answer- Madagascar


3) The torch relay for the Tokyo Olympics started in which place, devastated by the 2011 earthquake, tsunami and meltdown of nuclear reactors?


Answer- Fukushima


4) In which University can you get a degree to make this particular beverage?


Answer- cornell


5) He sacrificed a part of himself to create which weapon in the Marvel Cinematic Universe


Answer- stormbreaker


Amazon Quiz Answers- 18th April

1.Which national park, that launched night safaris in March 2021, is home to one of the highest density of Royal Bengal tigers in the world?


Answer- Bandhavgarh National Park 


2.Iranaitivu island in the Gulf of Mannar, in news as a proposed burial site for COVID-19 victims, is a part of which country?


Answer- Sri Lanka 


3.Who was the first player to win Man of the Match for India in an ODI in 2021?


Answer- Shikhar Dhawan 


4.This creature is the national animal of which country?


Answer- Scotland
 

5.What do the initials written on this candy stand for?


Answer- Mars and Murrie

Amazon Quiz Answers- 17th April

1) Kadapala Rithvika Sri, a 9-year-old girl from Andhra Pradesh, became Asia’s youngest girl to climb which African peak in March 2021?


Answer- mount Kilimanjaro


2) Iron rich ‘Bao-Dhan’ is grown without the use of chemical fertilizers in which Indian state?


Answer- Assam


3) As per the Guiness Book of World Records, Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani occupies what distinction?


Answer- Most expensive bottle of water in the world


4) In the logo of which company do you see this object come to life and replace the ‘I’ in its name?


Answer- pixar


5) The young males of this species are known as?


Answer- colt


Amazon Quiz Answers- 16th April

1) In which country is a massive public protest, referred to as the “five twos revolution”, taking place?


Ans : Myanmar

.
2) Aryabhatta Research Institute of Observational Sciences, who recently built an indigenous spectrograph, is located in which hill station?


Ans : Nainital

.
3) During the recent T20I series between the Indian Women’s Team and the South African Women’s Team, who won Player of the Series?


Ans : Shafali Verma

.
4) What is the name of this difficult to prepare exotic vegetable?


Ans : Artichoke

.
5) What do you call the person who is obsessed with collecting this item?


Ans : Sneakerhead

Amazon Quiz Answers- 15th April

1) Recently, a National Committee was formed to celebrate what in 2022 in the form of Azadi Ka Amrit Mahotsav?

Answer – 75 year of Indian independence

2) The immense Chicxulub crater, that may have caused the extinction of Dinosaurs, is located underneath the Yucatan Peninsula in which nation?

Answer – Mexico

3) In an ODI match at which venue in 2021, did you have 1 pair of brothers representing India and another pair representing England?

Answer – Pune

4) Which necessary phone peripheral was recently removed from the box of the newest version of this particular mobile phone?

Answer – both of these

5) These animals can eat upto a kilogram of what per day?

Answer – ecuputus leaves


Amazon Quiz Answers- 14th April

1) In March 2021, who became the third batsman in international cricket to smash a bowler for six consecutive sixes?


Answer- kieron pollard


2) Mohamed Mahmoud Al Khaja is the UAE’s first ambassador to which country?


Answer- israel


3) India’s and Asia’s first National Dolphin Research Centre is being set up in which state?


Answer- bihar


4) Which company bought this brand of VR headsets?


Answer- facebook


5)  Which animal is associated with this brand of sports goods?


Answer- puma


Amazon Quiz Answers- 13th April

1.In March 2021, the UN General Assembly adopted an India-sponsored resolution declaring 2023 as the International Year of what?


Ans :- Millets


2.Which country is building the world’s first platypus sanctuary?


Ans :- Australia


3.Which surveillance satellite, built by PES University students for DRDO, was deployed in space to monitor the Indian Ocean Region?


Ans :- SindhuNetra


4.In which story is this animal referred to as “Kichi”?


Ans :- Mowgli


5.What particular phrase is associated with this Google product?


Ans :- Hey Google!

Amazon Quiz Answers- 12th April

1) According to the Hurun Global Rich List 2021, which country leads with the most number of billionaires at 1058?


Ans : china


2) Hosting nearly 62,000 people, the Al Hol camp is one of the largest refugee camps in which conflict ridden country


Ans : syria


3) Which is the first dedicated commercial mission of NewSpace India Limited?


Ans : amazonia-1


4) This is a cosplay of a DC character, named what


ans :diana


5) Which technology company produces this product


Ans : microsoft


Amazon Quiz Answers- 11th April

1. What’s the name of the new network after the merger of Lok Sabha TV and Rajya Sabha TV?

Ans :- Sansad TV


2.Which of these is a domestic Twenty20 cricket championship in India?

Ans :- Syed Mushtaq Ali Trophy


3.India observes which of the following days every year on March 16?

Ans :- National Vaccination Day


4.As of 2021, who holds the world record for the most top level championship titles in this particular sport?

Ans :- Giacomo Agostini


5.Which of these actors plays the role of this Norse god in the Marvel Cinematic Universe?


Ans :- Chris Hemsworth

Amazon Quiz Answers- 10th April

1) Michael Somare, who passed away recently, was the ‘Grand Chief’ and the ‘Father of the Nation’ of which country?

Ans : Papua New Guinea

.

2) “Forests and Livelihoods: Sustaining People and Planet” was the theme of which day celebrated by UN on 3rd March 2021?

Ans : World Wildlife Day

.

3) In collaboration with which prestigious institution will the Govt of India set up the country’s first Centre for Excellence in Gaming?

Ans : IIT Bombay

.

4) The monument in this picture was built as an entrance to what?

Ans : World’s Fair

.

5) Which country is the first in per-capita consumption of the meat that comes from this particular bird?

Ans : Israel


Amazon Quiz Answers- 9th April

1) In February 2021, who became the fastest Indian bowler to pick 400 Test wickets in terms of matches?

Ans : Ravichandran Ashwin

.

2) A specimen of black-browed babbler was rediscovered after 180 years in which country during 2021?

Ans : Indonesia

.

3) On February 28, 2021, which country launched their first Arctic-monitoring Satellite ‘Arktika-M’?

Ans : Russia

.

4) Which social movement is this symbol associated with?

Ans : Black Lives Matter

.

5) Which country has won the most number of gold medals in the 21st century in this Olympic sport?

Ans : China


Amazon Quiz Answers- 8th April

1) In March 2021, which Indian wrestler grabbed the 53kg gold medal at Ukraine and reached the world number one rank?

Ans : Vinesh Phogat

.

2) As a sustainability commitment, which company made the world’s first ever consumer PC using plastic waste in ocean in 2021?

Ans : HP

.

3) Who won the 2021 Golden Globe Award for best TV series?

Ans : The Crown

.

4) What is the name of the famous speech given by this icon?

Ans : I have a dream

.

5) The birth of whom is being portrayed in this picture?

Ans : Jesus Christ


Amazon Quiz Answers- 7th April

1) Which Indian state is the host of Indian Women’s League 2021 football tournament?

Ans : Odisha

.

2) Which film won the 2021 Golden Globe Award for Best Drama film?

Ans : Nomadland

.

3) Who has developed and launched a secure messaging application named Secure Application for the Internet (SAI)?

Ans : Indian Army

.

4) which place will you find this important American building?

Ans : Washington D.C

.

5) With which festival is this candy associated with?

Ans : Christmas


Amazon Quiz Answers- 6th April

1.Dulanga Coal Mine recently became operational in which state of India?


Ans :- Odisha


2.AF jets participated in the 70th-anniversary celebrations of which country’s Air Force?


Ans :- Srilanka

3.Which organisation has issued a Purple Notice to its 194 member countries outlining a specific modus operandi on dating applications?


Ans :- INTERPOL


4.What is the name of this character from the Narnia book series?


Ans :- Mr Tumnus


5.This player recently made his comeback to the tennis court after a year, playing in which Asian country?


Ans :- Qatar

Amazon Quiz Answers- 5th April

1) Which observer-member of the Arctic Council has recently released a draft Arctic policy?


Ans : India


2) Which country’s ambassador was Diplomat Luca Attanasio, who recently got killed in the Democratic Republic of the Congo?


Ans : Italy


3) All the matches in the T20 international series between India and England in 2021 would be played in which city?


Ans : Ahmedabad


4) In which fictional universe do you use this place as a magical portal?


Ans : Harry Potter


5) What phenomenon causes this beautiful spectacle usually seen on the poles of the Earth?


Ans : Solar Wind

Amazon Quiz Answers- 4th April

1) Indian has been constructing the world’s highest railway bridge over which river?

Ans : Chenab

.

2) Which film got the 2021 Dadasaheb Phalke International Film Festival Award for ‘Best Film’?

Ans : Tanhaji

.

3) Which Indian space scientist was recently honoured in a Google Doodle released in March 2021?

Ans : UR Rao

.

4) Which astrological sign does this animal represent?

Ans : Cancer

.

5) which movie does the actor represented here dress up as an old lady, to spend more time with his children?

Ans : Mrs Doubtfire


Amazon Quiz Answers- 3rd April


1) Which country recently became the first country in the world to receive vaccines under the UN-backed Covax scheme?

Ans : Ghana


2) Rashtra Pratham – 82 varshon ki Swarnim Gatha’ is a recently released book chronicling the history of which force?

Ans : CRPF


3) Elizabeth Ann is a clone of which endangered animal, created by scientists in the US?

Ans : Black-footed ferret


4) Which of these dishes found in the iconic Paradise restaurant contains this fruit as the central ingredient?

Ans : Qubani ka Meetha


5) When this letter was sent to Harry Potter, which family used to stay at the address mentioned in this letter?

Ans : Dursleys


Amazon Quiz Answers- 2nd April

1) Which city intends to have the first undersea tunnel of India by the year 2023?


Ans : Mumbai


2) Which country recently opened a National Ministry for Extraterrestrial Space Affairs, The Moon and Other Celestial Bodies?


Ans : Nicaragua


3) Who is the first woman to serve as the United States secretary of the treasury?


Ans : Janet Yellen


4) In the nursery rhyme “The Farmer in the Dell”, what did this domestic animal take?


Ans : Mouse


5) What recreational and competitive adventure sport is being performed by the man in the picture?


Ans : Paragliding

Amazon Quiz Answers- 1st April

1) Kalanamak rice, cultivated since the Buddhist period, comes from which Indian state?


Ans : Uttar Pradesh


2) What rare mineral with links to Mars has recently been found in the deep ice core of the white continent Antarctica?


Ans : Jarosite


3) Which of these countries recently opened military recruitment to women?


Ans : Saudi Arabia


4) What is the white ball called in this sport?


Ans : Cue ball


5) The name of this, is also the name of an aircraft in which of these airlines?


Ans : 
Spicejet


Amazon Quiz Answers- 31st March

1) Stories I Must Tell: The Emotional Journey of an Actor’ is a memoir by which actor?


Ans : Kabir Bedi

.
2) Space Enterprise Encouragement & Development (SEED) is a new initiative by which Indian organisation?


Ans : ISRO


3) Which singer’s debut single “Drivers License” broke the Spotify record for the most streams for a song in its first week?


Ans : Olivia Rodrigo

.
4) The method of preparing coffee so as to produce these beautiful patterns is known as what?


Ans : Latte Art


5) Where will you find these Twin Towers?


Ans : Kuala Lampur


Amazon Quiz Answers- 30th March

1Which organisation was created in 2000 to improve access to new and underused vaccines for children living in the world’s poorest countries?

Ans : Gavi

.

2) The Samyukta Kisan Morcha recently celebrated February 23 as what in memory of a 1907 movement started by Sardar Ajit Singh?

Ans : Pagri Sambhal Diwas

.

3) What’s the name of the plastic card with alphanumeric codes, that the US president carries with him all the time?

Ans : Biscuit

.

4) Name this classic video game that required you to eat all the dots throughout the game.

Ans : Pac Man

.

5) Which of these countries is this animal native to?

Ans : Australia


Amazon Quiz Answers- 29th March

1) The recently released book ‘Maverick Messiah’ is the political biography of which former Indian Chief Minister?

Ans : NT Rama Rao
.
2) On 12th February 2021, Tetsushi Sakamoto was appointed as the Japanese Minister of what?

Ans : Loneliness
.
3) What is INS Karanj, recently commissioned by the Indian Navy?

Ans : Submarine
.
4) Which AI assistant is present in this device by Amazon?

Ans : Alexa
.
5) Which of these is a sports franchise located in this capital city?

Ans : All of these

Amazon Quiz Answers- 28th March

1) Pakistan intends to GI tag what product, that is produced in the Potohar Plateau, to prevent its unauthorised use by other countries?


Ans : Himalayan pink salt
.
2) In February 2021, who became India’s first WTA champion since Sania Mirza, when she won a doubles title at the Phillip Island Trophy?


Ans : Ankita Raina
.
3) Which company recently supplied the 100th K-9 Vajra Howitzer to the Indian Army?


Ans : L&T
.
4) When was this iconic perfume launched?


Ans : 1921
.
5) How many cards are there in the deck of this fast paced card game?


Ans : 112

Amazon Quiz Answers- 27th March

1) India’s first digital university was recently inaugurated in which state?

Ans : Kerala

.

2) Which Indian city is served by Maryada Purushottam Sriram Airport?

Ans : Ayodhya

.

3) Which actor has recently been felicitated with the Dadasaheb Phalke International Film Festival Award for the Most Versatile Actor?

Ans : Kay Kay Menon

.

4) Name this city, which has a famous football club named after a Greek hero

Ans : Amsterdam

.

5) In which country was this beauty related item first discovered?

Ans : China


Amazon Quiz Answers- 26th March

1) For 53 years, which of these State Banks functioned outside RBI’s purview?


Ans : State Bank of Sikkim


2) Complete the title of Ram Sewak Sharma’s new book “The Making of Aadhaar: World’s Largest _______ Platform”?


Ans : Identity

.
3) Pahela Phagun’ is a spring festival celebrated in which neighbouring country of India?


Ans : Bangladesh

.
4) Name the cartoon character that lives in this fruit under a tree with his pet snail Gary


Ans : Spongebob

.
5) The Roman God for what shares its name with this planet?


Ans : Thunder

Amazon Quiz Answers- 25th March

1) In February 2021, which Indian was appointed by UN chief Antonio Guterres as Under-Secretary-General?


Ans- Usha Rao-Monari


2) The Mandu festival and the Khajuraho dance festival happens in which Indian state?


Ans- Madhya Pradesh


3) Which country recently hosted the 2021 World Future Fuel Summit?


Ans- india


4) The celebration of which of these German festivals is primarily associated with this drink?


Ans- Oktoberfest


5) Which of these companies founded in a place like this, supplied test and measurement instruments for Disney’s ‘Fantasia’?


Ans- hp

3 Comments

Post a Comment

Previous Post Next Post