Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Flipkart Beat The Genius, Flipkart Beat The Genius Quiz Answers Play Flipkart video presents Beat The Genius show, just answer the following questions and win Flipkart Gift Voucher & SuperCoins daily. Beat The Genius is an exciting digital quiz game show on Flipkart Video. A one of its kind of game show where even the audience can play and win prizes by answering questions. The cast comprises popular Television host Maniesh Paul as the anchor and reputed Genius and Quizmaster Mr. Parnab Mukherjee. The core format of the show is to correctly answer as many questions as possible which will be asked by the host and defeat the Quizmaster who is pitted against the audience. If you defeat the Quizmaster you are rewarded with prizes, if not you can try again in the next episode.

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers

Read More- Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers- Win Prizes & Supercoins

How To Play Flipkart Beat The Genius Show Contest-

1) First of all, open the Flipkart app

2) Log in to your account

3) Click on the 'Video' tab or directly visit Click Here

4)  You will see the "Beat The Genius" show banner

5) Click on the banner and start watching the show

6) Answer the following questions correctly

7) After completing the show click the 'Claim Your Rewards' option

8) If you get lucky then you can win Flipkart Gift Voucher or SuperCoins

Rewards- 

1000 Gift Vouchers- 50 Winners

₹50 Gift Vouchers- 2000 Winners

Remaining Winners- Super Coins

Refer And Earn:

Invite your 5 friends to play a game and win up to 1000 

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 8th December 2020

1) On which lake would you find the lake palace in Udaipur


Answer- Pichola


2) Neerja Bhanot, the flight attendant killed by terrorists worked for which airline?


Answer- Pan Am


3) KARSANBHAI PATEL is best known for the founder of which Company


Answer- Nirma


4) In the Mahabharata, which son of Shantanu and  Ganga took up the name Bhishma


Answer- Devavrata


5) At the 1956 Melbourne Olympics who became the first asian to score a hat-trick In Olympic football


Answer- Neville-D’souza

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 7th December 2020

1) On which lake would you find Lake Palace in Udaipur?


Answer- Pichola


2) NEERJA BANOT, The Flight Attendant Killed by Terrorists Worked For Which Airline?


Answer- Pan Am


3) Karsanbhai Patel is best known as the founder of which company?


Answer- Nirma


4) In the Mahabharat which son of Shantanu and Ganga took the name Bhishma?


Answer- Devavrata


5) At the 1956 Melbourne Olympics who Became The First Asian To Score HatTrick 

In OLYMPIC FOOTBALL


Answer- Neville D’Souza


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 6th December 2020

1) The experimental township auroville in tamil nadu is dedicated to whose vision


Answer- Sri Aurobindo


2) In 1964 which indian entrepreneur founded the audio equipment company Bose corporation


Answer- Amar Bose


3) Ashutosh gowarikar’s panipat tells the story of which maratha commandar who lost the battle of Panipat


Answer- Sadashiv rao bhau


5) In which event did milkha singh miss out olympic medal by less than a second


Answer- 400m


6) The Last known members of which animal species was shot by maharaj of koriya in 1947


Answer- Asiatic cheetah


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 5th December 2020


1) In 2013 which rapper and musician released the song blue eyes


Answer- Yo Yo Honey Singh


Which best selling book of Chetan Bhagat tells the story of Hari, Ryan and Alok?


Answer- Five point someone


3) In 2010 who designed the Indian rupee symbol


Answer- D Udaya Kumar


4) India celebrates national science day on February 28 to mark what occasion


Answer- Discovery of Raman effect


5) During first world war Indian soldiers posted at which city mutinied in 1915


Answer- Singapore


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 3rd December 2020

1) Who made the highest individual score for India in an ODI world cup final


Answer- Gautam Gambhir


2) Which member of parliament won the 2019 Sahitya akademi award in English for his work in “An era of darkness”


Answer- Shashi Tharoor


3) The word Naxalite comes from the village of Naxalbari located in which state.


Answer- West Bengal


4) What term in Indian business did Deepak Mohini coin?


Answer- Sensex


5) In the Ramayana, under whose supervision was the bridge Lanka built


Answer- Nala

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 2nd December 2020

1) The alphonso mango was named after an explorer of which country?


Answer- Portugal


2) In the Mahabharat who narrates the story of war of Kurukshetra to blind Dhritarashtra


Answer- Sanjaya


3) Which Puducherry born Hollywood director has received a Padma Shri in 2008?


Answer- M Night Shyamalan


4) In Which country India’s men cricket team won it’s first overseas test series?


Answer- New Zealand


5) In 1829, which governer general of India banned the practice of sati


Answer- Lord Bentinck


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 1st December 2020

1) Which was the first bollywood movie for which AR Rahman composed music


Answer- Rangeela


2) In which state in the USA was the howdy modi event held?


Answer- Texas


3) From which company did the Tatas buy Jaguar Land Rover?


Answer- Ford


4) A writer in which language won the first ever Jnanpith Award


Answer- Malayalam


5) In the Ramayana, whose real name was Nemi?


Answer- Dasaratha


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 27th November 2020

1.in which state is the 57ft high gomateshwar statue of bahubali
Ans:-karnataka

2.india air forces motto nabha sparshan deeptam is from which holy text
Ans:-Bhagvad gita

3.which indian sportsman has written a memoir a shot at history
Ans:-abhinav bindra

4.who created border line that partitioned india and pakistan
Ans:-cyril radcliffe

5.-the vikramasala sanctuary in bihar is dedicated to which creature
ans:-dolphin

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 26th November 2020

1) Which company owns TikTok which was banned in India


Answer- Bytedance


2) In ramayan who’s bow ram broke to win sita


Answer- Shiva


3) Who’s independent India’s first individual Olympic medalist


Answer- Kd Jadhav


4) Which is the only award sholay won in filmfare


Answer- Best editing


5) Which kingdom went to ruin after battle of talikota in 1565


Answer- Vijaynagara


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 25th November 2020

1) What plane was Wing Commander Abhinandan Varthaman flying when it was shot shown?


Answer-  Mig21


2) Kushinagar, where Buddha is said to have attained mahaparinirvana is located in which state?


Answer-  Uttar Pradesh


3) Who captained the Indian men's cricket team in their 1st ever T20 international?


Answer-  Virender Sehwag


4) Which Indian company was founded by a man SK Burman in 1884?


Answer-  Dabur


5) In which present-day country was PM Lal Bahadur Shastri when passed away


Answer-  Uzbekistan


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 24th November 2020

1) On the occasion of which festival were people gathered in Jallianwala bagh when British troops fired upon them


Answer- Baisakhi


2) Which is the largest Union Territory in India By area.


Answer- Ladakh.


3) Who is the only Indian to have scored a century in the usa in international cricket.


Answer- KL Rahul


4) Which organization was originally located in the chamber of princes in the parliament before moving to its own premises in 1958


Answer- Supreme Court

5) Neither Roses Nor Thorns is an autobiography of which supreme court judge who was a presidential 
candidate who lost to Giani Singh


Answer-  HR Khanna

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 23rd November 2020

1) What is the Indian movie to make it to the nomination for the Oscar as best foreign-language movie


Answer- Mother India


2) in which city is the headquarters of isro located


Answer- Bengaluru


3) which is the only country where India never won a test series


Answer- South Africa


4) where would you go to see the Mahatma Gandhi Marine National park


Answer- Andaman and Nicobar


5) which 2000 year old form of Sanskrit theatre is native to Kerala


Answer- Koodiyattam


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 22nd November 2020

1) Anustup and Gayatri are two of the seven horses drawing the chariot of which God in Hindu mythology


Answer- Surya

2) In which city you can find the Padmanabha Swamy temple know for the treasures in its vaults.


Answer- Thiruvananthapuram


3) 
Which was the first Indian company to be listed on Nasdaq


Answer- Infosys


4) As of 2019, who is the only player from the losing side to win MOM in an IPL final


Answer- Anil Kumble


5) Who is the only member of Indian air force to win Param Vir chakra


Answer- Nirmal jit Singh Sekhon

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 21st November 2020

1) Where is the Sulabh International Museum of Toilets Located


Answer- New Delhi


2) Who defeated emperor Humayun and took control of the Mughal empire


Answer- Sher Shah Suri


3) In which city Sachin  hit his first double century in the men’s ODI cricket


Answer- Gwalior


4) In 1995, what historic first in India took place between Jyoti Basu and Sukh ram


Answer- First mobile phone call


5.In the Mahabharata who was the only son survived of Dhritarashtra


Answer- Yuyutsu

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 20th November 2020

1) Which Indian player defeated Nozomi to become the world champion in her sport


Answer- PV Sindhu.


2) Which was the first state in India to report a case of Covid-19


Answer- Kerala


3) Who did Pranab Mukherjee defeat In the election to become president of India


Answer- PA Sangma


4) What does the word Rafale literally mean in French


Answer- Gust of wind


5) In the 1920s, who became India’s first female advocate


Answer- Cornelia Sorabji


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 19th November 2020

1) In which city did the brand Haldirams start out as a small shop


Answer- Bikaner


2) in which state did a chief minister serve over 24 yrs a record for an Indian state


Answer- Sikkim


3) who was the chief architect responsible for building Rashtrapati Bhavan


Answer- Edwin Lutyens


4) in which state would find Indias tallest mountain south of the Himalayas


Answer- Kerala


5) in which sport are homi motivate and pk Garg are the only 2 winners of Rajiv Gandhi Khel Ratna award


Answer- yachting


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 18th November 2020

1) Who is the only Indian to receive an Honorary Oscar for contributions to the cinema?


Answer- Satyajit Ray


2) In Hindu mythology – Subala – the father of Shakuni – was the ruler of which kingdom?


Answer- Gandhara


3) How do we better know the poem ‘Tarana-e-Hind’ for which Pandit Ravi Shankar composed the music?


Answer- Sare Jahan Se Accha


4) In the 1970s which minister and former trade union leader forced Coca-Cola and IBM to leave India?


Answer- George Fernandes


5) Which ruling dynasty of India referred to themselves as ‘Gurkani’?


Answer- Mughals

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 17th November 2020

1) Which ruler built the Jama Masjid in Delhi?


Answer- Shah Jahan


2) What is the minimum age for an Indian citizen to become a Member of the Lok Sabha?


Answer- 25


3) Which state’s movie industry is known by the name ‘Sandalwood’?


Answer- Karnataka


4) At which important location can you find the 145-foot tall Jaipur column?


Answer- Rashtrapati Bhavan


5) In which sport has Shiva Keshavan represented India at six consecutive Winter Olympics?


Answer- Luge

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 16th November 2020

1) Which Indian business tycoon was the subject of a banned biography named “The Polyester Prince”?


Answer- Dhirubhai Ambani


2) Which is the only national park in the world where you find an Asiatic lion?


Answer- Gir


3) An Ashokan capital which forms the basis for India’s state emblem is found at which place


Answer- Sarnath


4) Who was the basis for the 1980’s comic book hero named “supremo”


Answer- Amitabh Bachchan


5) In Hindu mythology who wields the sword called Nandaka


Answer- Vishnu

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 15th November 2020

1) In 2016 Bollywood movie is based on Matthunny Mathews whose effort helped save about 170000 Indians during the Indian Gulf war

Answer- Airlift


2) Which is Indians most spoken language after Hindi



Answer- Bengali


3) “Emerald, Blue and You” is the tourism tagline of which union territory of India.


Answer- Andaman & Nicobar Islands


4) Who was the first Sportsperson to win Rajiv Gandhi Khel Ratna


Answer- Viswanathan Anand


5) Indian national mottos Satyameva Jayate is taken from which ancient text


Answer- Mundaka Upanishad


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 14th November 2020

1) In which state would you find mainland India’s easternmost town?:


Answer- Arunachal Pradesh


2) Which Bangladeshi writer was forced to leave Bangladesh in 1994 for authoring the controversial novel ‘Lajja’?:


Answer- Taslima Nasrin


3) India’s first nuclear reactor was named after which divine being from Hindu mythology?:


Answer- Apsara


4)
 Whose record of most centuries in a single world cup did Rohit Sharma beat in 2019?:


Answer- Kumar Sangakkara


5) Which river gives its name to a carnivorous dinosaur called Rajasaurus – whose fossils were found in India?:


Answer- Narmada

Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 13th November 2020

1) Madhubani paintings are a traditional art form of which state?


Answer- Bihar


2) Which is the only film starred Irrfan Khan and Rishi Kapoor together?


Answer- D-Day


3) In 1943, CD Deshmukh became the 1st Indian to head which organization?


Answer- Reserve Bank of India


4) In which country did the Indian Air Force executive Operations Cactus after their government appealed for help?


Answer- Maldives


5) In which year did India win its last Olympics gold in Hockey?


Answer- 1980


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 12th November 2020

1) In which state would you find Khajuraho temples?


Answer- Madhya Pradesh


2) Ms. Dhoni announced his retirement from international cricket with a social media post featuring which song?


Answer- Main pal do pal ka shayaar hoon


3)The former chairman of which Indian business house was the first licensed pilot in India?


Answer- Tata


4) How many languages are there on the language panel of an Indian rupee note?
Answer. 15


5) A symbolic represent


Answer- Kulcha


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 11th November 2020

1) Thalassery, Ambur, Dindigul, Kolkata, and Awadhi are types of what dish?


Answer- Biryani


2) In June 2020, which cyclone hit the western coach of INDIA?


Answer- Nisarga Cyclone


3) What is the Civil Aircraft Registration Country COde for planes registered in India?


Answer- VT


4) After which Sufi saint did Emperor Akbar name his son, who became emperor Jahangir?


Answer- Sheikh Salim Chishti


5) Which Asura in Hindu Mythology was the son of Vajranga & Vajrangi and could only be killed by a child?


Answer- Tarak Sura


Flipkart Beat The Genius Quiz Answers- 10th November 2020

1) In which state would you find Khajuraho temples?


Answer- Madhya Pradesh


2) Ms Dhoni announced his retirement from international cricket with a social media post featuring which song?


Answer- Main pal do pal ka shayar hoon


3)The former chairman of which indian business house was the first licensed pilot in india?


Answer- Tata


4) How many languages are there on the language panel of an Indian rupee note?


Answer- 15


5) A symbolic representation of what food item was found on the official flag of the nizams of Hyderabad


Answer- Kulcha


Post a Comment

Previous Post Next Post