Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz

Flipkart Prize Wali Paathshala, Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers, Flipkart Quiz Answers- Play Flipkart video presents Prize Wali Paathshala show, just answer the following questions and win Flipkart Gift Voucher & SuperCoins daily. Prize Wali Paathshala is an interactive quiz show where a child prodigy Chintu helps an older student Sonam learn about their favorite topics including school subjects, general knowledge, and Bollywood. Users will get a chance to play along and win prizes worth lakhs. 


How To Play Flipkart Prize Wali Paathshala-

1) First of all, open the Flipkart app

2) Log in to your account

3) Click on the 'Video' tab or directly visit Click Here

4) You will see the "Prize Wali Paathshala Quiz" show banner

5) Click on the banner and start watching the show

6) Answer the following questions correctly

7) After completing the show click the 'Claim Your Rewards' option

8) If you get lucky then you can win Flipkart Gift Voucher or SuperCoins

Rewards- 

1000 Gift Vouchers- 50 Winners

₹50 Gift Vouchers- 2000 Winners

Remaining Winners- Super Coins

Refer And Earn:

Invite your 5 friends to play a game and win up to 1000 

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 13th May

Question – in 1952 who become the first Vice president of india?


Answer (i) Image 4


Question – which of these component does the fungi plant lack?


Answer (ii)chlorophyll


Question – in which city would you find the largest jail in asia?


Answer (iii)new delhi


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 12th May

Question – which of these characters is a ninja or shinobi named __uzumaki?


Answer (i)naruto


Question – which of he following species weigh more than any other species on this planet?


Answer (ii)insects


Question – WHICH Snake did krishna defeat in a battle in the yamuna river?


Answer (iII)kaliya


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 11th May

1) Which of these icons would you click to access instagram tv


Answer- Image 1


2) The aadhar card is issued by the UIDAI to every citizen of our country what does the u stand for


Answer-  Unique


3) Which of these scientists was the first to identify a living cell


Answer- Robert Hooke


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 8th May

1) What is the scale used for measuring an earthquake intensity


Answer- Richter scale


2) Which of these fruits is defined as a drupe


Answer- Plum


3) In which city is the headquarter of the southern command of the Indian army located


Answer- Pune


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 7th May

1) In which cantonment town did Mangal Pandey fire at his superior officers disobeying the command to use newly issued cartridges


Answer- Barrackpore


2) Which of these birds is the state bird of west Bengal


Answer- Kingfisher


3) Guess the animal W_Rth_G


Answer- Warthog


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 5th May

Question : which of these actors did not play the villain in the Dhoom film series?


Answer (i) Uday Chopra


Question : which Korean boy band has a fan following called army?


Answer (ii)BTS


Question : what is the fear of colors called


Answer (iii)chromophobia


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 2nd May

1) Which element is the main component of diamonds


Answer-  Carbon


2) Who was the last governor general of India


Answer- C Rajagopalachari


3) Which of these is not a kind of mango


Answer- Hariyali


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 29th April

1) Which of these vegetables does not grow above the ground


Answer- Turnip


2) Which Indian celebrity has the most number of followers on Instagram


Answer- Virat Kohli


3) Which country is currently ruled by king Rama x


Answer- Thailand


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 13th January

1) Near which place did Laxmi Bai die during fighting the British


Answer- Gwalior


2) Which mythological weapon is found in the param vir chakra medal


Answer-  Vajra


3) Which creature is found in the national emblem of India


Answer- Horse


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 12th January

1) Which of these ratios is equal to 2:3

Answer- 6:9


2) Which God is primarily worshipped at tirumala temple at tirupathi

Answer- Vishnu


3) At which town did Mangal Pandey attack British triggering the 1857 revolt

Answer- Barrackpore


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 9th January

1) Which planet has approximately same amount of Landmass as earth


Answer- Mars

.

2) Which of these metal is most commonly used in Core of an electromagnet


Answer- Iron


3) What is the Full form of atm


Answer- Automated teller machine


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 8th January

1) What is permitted of circle known as

Answer- Circumference


2) What does the word corona mean

Answer- Crown


3) Which river meets Alaknanda at Devprayag I Uttarakhand to form Ganga

Answer- Bhagirathi


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 7th January

1.who among these was the leader of the rebels in lucknow during the 1857 revolt


Ans:-begum hazrat mahal


2.ozone is made up of how many atoms of oxygen


Ans:-3


3.how many sides does a dodecagon have?


Ans:-12


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 6th January

1) Which of the following is odd pair?


Answer- Priyanka Chopra and Parineeti Chopra


2) To mark whose 100th birth anniversary Indian railway started Satawbdi express?


Answer- Jawaharlal Nehru

.

3) Which name is not of a smart assistant?


Answer- Oculus


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 5th January

1.who wrote Vande Mataram


Ans:-Bankim Chandra Chatterjee


2.which of this Indian classical dance originated in Kerala


Ans:-kathakali


3.what is the full form of CID


Ans:-criminal investigation department


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 4th January

1.cng largely consists of which gas


Ans:-methane


2.which of these can hear sounds in frequency range in which humans cannot hear?


Ans:-all of these


3.by counting the number of which of these in a tree can you determine its age


Ans:-trunk rings


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 3rd January

1.how many years did shah Jahan take to complete the construction of taj mahal


Ans:-22 years


2.who is the first Indian actress to receive Padma Shri award


Ans:-Nargis


3.who is first Indian woman to win an Olympic medal


Ans:-karnam malleshwari


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 2nd January

1.in which of these does the sound travel faster


Ans:-solid


2.which of these dance forms has three primary gharanas named Jaipur Banaras and Lucknow


Ans:-kathak


3. the stem of which of these is usually consumed as vegetable


Ans:-potato


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 1st January 2021

1) In which year was Instagram launched


Answer- 2010


2) Which is the world’s first trillion-dollar tech company


Answer- Apple


3) During what time world War 1 was fought


Answer- 1914-1918


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 31st December

1) In which year was Instagram launched


Answer- 2010


2) Which is the world’s first trillion-dollar tech company


Answer- Apple


3) During what time world War 1 was fought


Answer- 1914-1918


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 30th December

1) Which of these agreements was signed between India Pakistan following the Bangladesh war in 1971


Answer- Simla agreement


2) What is the minimum age to become a member of Rajya sabha


Answer- 30 years


3) Jallianwala bagh massacre happened in which year


Answer- 1919


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 29th December

1) Which of these zodiac sign is denoted by goat


Answer- Capricorn


2) Which of these events in Indian history happened first


Answer- Swadeshi movement


3) In which Olympic event participants cover the most distance


Answer- 50 km walk


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 28th December

1) Sunlight takes how many minutes to reach the earth


Answer- 8 minutes


2) Who’s the first Indian to win Oscar


Answer- Bhanu Athaiya


3) Normally which of these would be largest in size


Answer- Asteroids


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 27th December

1) Who was the chairman of the drafting committee of Indian Constitution


Answer- Dr b r ambedkar


2) Which of these is also called as the golden fiber


Answer- Jute


3) Which influential antibiotic was discovered by Alexander Fleming


Answer- Penicillin


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 26th December

1. Which of these board games was invented in India?


Ans: Chess


2. Which planet in our solar system has the largest ring system


Ans: Saturn


3. Which is the largest Indian state by area


Ans: Rajasthan


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 25th December

1) Deficiency of what causes night blindness


Answer- Vitamin a


2) Which instrument measures distance traveled by wheeled vehicle


Answer- Odometer


3) Which of these awards is given fr excellence in internet


Answer- Webby awards


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 24th December

1) What’s Salman Khan’s debut movie


Answer- Biwi ho to Aisi


2) Who’s known as missile woman of India


Answer- Tessy Thomas


3) Which of these Indian state share border with only one state


Answer- Sikkim


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 23rd December

1) Which of these has the highest density


Answer- Water


2) Germany’s invasion of which country started world war ii


Answer- Poland


3) Which country won most number of miss universe


Answer- United States


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 22nd December

1) which country has the highest number of active volcano


Answer- Indonesia


2) Which is the oldest political party in India


Answer- Indian National Congress (INC)


3) Which is Shahrukh khan debut film


Answer- Deewana


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 21st December

1) Which is the largest bird in the world


Answer- Ostrich


2) Who was the founder of Mughal empire


Answer- Babur


3) Which planet has most number of moons


Answer- 
Saturn


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 20th December

1) Which is the world’s largest mammal?


Answer: Blue Whale


2) Which is the longest snake in the world?


Answer: Reticulated python


3) Which is the largest country in the world by area?


Answer: Russia


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 19th December

1.who was the first president of India


Answer- Rajendra prasad


2.where is India's largest container port located


Answer- Navi Mumbai


3.which is the worlds tallest waterfalls


Answer- angel falls

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 18th December

1.how long did world war II last for?


Answer- 6 years


2.which is the longest and largest bone in the human body?


Answer- femur


3.which system is responsible for the secretion of hormones


Answer- endocrine system


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 17th December

1) How many union territories are there in India

Answer- 8


2) Which river is also known as Dakshina Ganga


Answer- Godavari


3) Who is known as father of economics


Answer- Adam Smith

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 16th December

1) which city is called the white city of Rajasthan?


Ans:-Udaipur


2) the color white is a mixture of what colors


Ans:-all of these


3) which of these rivers that flow through India is the longest


Ans:- Indus


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 15th December

1) how many times was the battle of Panipat fought?


Answer- 3


2) how long does solar eclipse last


Answer- 7.5 minutes


3) which of these is not transmitted by mosquitoes


Answer- cholera


Post a Comment

Previous Post Next Post