Flipkart Fake or Not Quiz Answers- Win Gems & Gift Voucher

2

Flipkart Fake or Not Quiz Answers

Flipkart Fake or Not Quiz Answers Today, Flipkart Fake or Not Quiz Answers Daily, Flipkart Fake or Not Quiz Answers Today, Flipkart Quiz Answers Today
Flipkart Fake or Not Quiz, play live quiz and win Flipkart Voucher, SuperCoins. 
Flipkart brings a new contest on the Flipkart app that is Fake or Not. Where you can play live Quiz and win super coins or Flipkart gift vouchers. You have to give the correct answer within 10 seconds. After giving all the correct answers you will get your rewards.
 
 
Flipkart Fake or Not Quiz Answers

 

 

How To Play Flipkart Fake or Not Quiz-

1) First of all, open the Flipkart app
 
2) Log in your account
 
3) Click on the ‘Video’ tab  or directly visit Click Here
 
4) You will see “Fake Or Not” Quiz 
 
5) Click on the video and start playing the quiz
 
6) Watch the video and select the correct answer within 10 seconds
 
7) After giving all correct answers click on the Unlock Surprise Gift option 
 
8) You will get your surprise reward
 
Rewards- 

1000 Gift Vouchers – 100 Winners

₹50 Gift Vouchers – 3000 Winners

Free 25 Super Coins

Free 20 Super Coins

Free 10 
Super Coins

 

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 12th July

 

1) The official currency of Bhutan is Taka

FAKE

2) People with Alektorophobia are afraid of beards.

FAKE

3) Swimming is the only Olympic sport where no competitor can cross the finish line

NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 11th July

1.nana patekar has recently launched an online platform pravasi rojgar to help migrant workers to find jobs


Ans:-fake

2.insulin is produced and synthesized in the pancreas


Ans:- not fake

3.Meghan markels first name is rachel


Ans:-not fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 10th July

 

1.the finals of the world test championship 2021 were played at the Lords cricket ground


Ans:- fake

 

2.sitars can be made from pumpkin


Ans: not fake

 

3.pigeons can recognize human face


Ans:-not fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 9th July

1) The Word ‘Muscle’ originates from a Hindi word

FAKE

2) Aamir Khan is also a state level Tennis player

NOT FAKE

3) The NASA Mars Mission 2020 created oxygen on Mars

NOT FAKE
 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 8th July

 

1) Match sticks were invented before lighters.

FAKE

2) The earliest form of contraceptives was made from crocodile dung.

NOT FAKE

3) Hrithik Roshan uses his Grandfather’s first name as his surname

NOT FAKE
 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 7th July

1.delhi is the most populated city in the world


Ans:-fake

 

2.majority of Earths air is made of oxygen


Ans:-fake

 

3.Arvind kejriwal is an iit alumini


Ans:-not fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 6th July

 

Silver fish is a type of fish

Fake

Katrina kaif was born in London

Fake

Plants can communicate through their nods

Not Fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 5th July

Q1) ms dhoni is the first indian wicketkeeper to score 4000 test runs

Ans- not fake

Q2) mamata banerjee is the first longest serving woman chief minister of india

Ans- fake

Q3) mice can live upto 100 years

Ans-  fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 4th July

 

1.art used to be an olympic event


Ans:-not fake

 

2.woodpeckers have no vocal cords


Ans:-not fake

 

3.trees are older than sharks


Ans:-fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 3rd July

 

1) Bharatiya Janata Party is the oldest political party in India

FAKE

2) The combined population of U.P and Maharashtra is larger than that of the U.S.

NOT FAKE

3) Novak Djokovic has won more number of Masters titles tab Roger Federer

NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 2nd July

Q1)shark pregnancies can last upto 4 years

Ans- not fake

Q2) gorillas can catch human cold

Ans- not fake

Q3) the film gully boy is an adaptation of novel titled calling sehmat

Ans-  fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 1st July

Q1) priyanka chopra jonas has released a hair care brand

Ans- not fake

Q2) Thiruvalluvar whose statue stands off the coast of kanyakumari was an ancient surgeon

Ans- fake

Q3) milkha singhs wife nirmal saini was the captain of the indian basketball team

Ans-  fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 30th June

Q1) Lungs are the heaviest internal organ in the human body

Ans- fake

Q2) ranveer singh worked worked as a copywriter before making his debut in bollywood

Ans- not fake

Q3) virender sehwag has captained two different IPL teams

Ans- fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 29th June

 

1.Ganges river flows through India and Nepal


Ans:-fake

 

2.elephants can swim upto 32 km a day


Ans:-not fake

 

3.Saharanpur is the only district in India that shares its boundaries with four states


Ans:-fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 28th June

 

1) Kalpana Chawla went to space in an Apollo space shuttle the first time

FAKE
 

2) A snake uses its tongue to smell.

NOT FAKE
 

3) Uddhav Thackeray is the first person from Thackeray family to become the Chief Minister of Maharashtra

NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 27th June

 

1.chips packets are filled with nitrogen gas to keep the chips crisp


Ans:- not fake

2.doga is yoga performed by dogs


Ans:-fake

3.the suns mass takes up over 99percent of solar system


Ans:- not fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 26th June

Q1) andy jassy will take over as the ceo of google from july

Ans-  fake

Q2) rama and krishna are two species of tulsi plant

Ans- not fake

Q3) the current chief ministers of punjab and harayana share the same surname

Ans-  fake
 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 25th June

 

1.beriberi is a disorder caused by deficiency of vitamin b1


Ans:- not fake

2.sonakshi sinha and shraddha kapoor both made their bollywood debut in the same year


Ans:- not fake

3.six apollo missions have landed on the moon


Ans:-not fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 24th June

 

1) Astronauts wear diapers in space

NOT FAKE
 

2) Saina Nehwal is the first Indian woman to achieve the no.1 ranking in World Badminton

NOT FAKE
 

3) The wettest places on India Mawsynram and Cherrapunji are located in Assam

FAKE
 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 23rd June

 

1.nimbus is a type of cloud


Ans:- not fake

 

2.uneven bars and vaults are two types of events in women’s gymnastics


Ans:- not fake

 

3.Harbhajan nickname bhajji was given to him by Yuvraj Singh


Ans:-fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 22nd June

 

1) 6 of Rajkumar Rao’s films have names of places in their titles

NOT FAKE
 

2) The youngest member of Parliament was 25 years old when elected

NOT FAKE
 

3) Liquified Petroleum Gas (LPG) is mainly mixture of Ethane and Methane

FAKE
 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 21st June

Q1) virat Kohli s jersey number is the sum total of sachin Tendulkar and ms dhonis jersey number

Ans- fake

Q2) leeches have 32 brains

Ans- not fake

Q3) Samsung started in south korea

Ans- not fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 20th June

Q1) shrimp and prawns are the same animals

Ans- fake

Q2) the 2022 women’s world cup will be held in new Zealand

Ans- not fake

Q3) in india there are three state capitals that begin with the letter P

Ans-  fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 19th June

Q.1) gul makai is Benazir Bhutto’s autobiography

Ans-  fake

Q.2) pistachios are actually fruits

Ans- not fake

Q.3) Puducherry was formed from former Portuguese colonies

Ans-  fake
 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 18th June

 

Question – the widal test is used in cricket?


(i)Answer – fake

Question – playing cards originated in india?


(ii)Answer – fake

Question – coolie no 1 is the first bollywood film to go plastic free?


(iii)Answer – not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 17th June

 

Question – the first woman to win a dadasaheb phalke award was nargis?


(i)Answer – fake

Question – traditionally masoor dal is used in the preparation of dal makhni


(ii)Answer – fake

Question – rohit sharma was the only cricketer who won rajiv gandhi award in 2020


(iii)Answer – not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 16th June

 

Question – no Indian has ever won the nobel peace prize


(i)Answer – fake

Question – the sundarban rhinoceros will be reintroducred in india in nov 21


(ii)Answer – fake

Question – mangalayaan was launched the same year that Sachin Tendulkar retired from international cricket?


(iii)Answer – not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 15th June

 

1) Me-Dam-Me-Phi is the festival of Nagaland

FAKE

2) Wrestler The Great Khali’s real name is Pankaj Singh

FAKE

3) In you mix all seven colors of Rainbow ‘white color’ is formed.

NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 14th June

 

Maharashtra has the highest number of children engaged in child labour

fake

Shilpa Shetty and Anushka Shetty are first cousins

fake

stargazing the players in my life is a book written by ravi shastri

not fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 13th June

 

java is a type of coffee

not fake

an elephant’s trunk has 2 bones

fake

lockjaw is a symptom of plague

fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 12th June

 

Question – chaitra is the first month of the Indian national celender?


(i)Answer – not fake

Question in the film black amitabh bachhan suffesrs from dyslexia?


(ii)Answer – fake

Question – asia is the hottest continent?


(iii)Answer – fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 9th June

Chestnut and button are varieties of mushrooms?

Not fake

Oil can float in water?

Not fake

Disha patani made her hindi debut movie in movie ms dhoni – the untold story?

Not fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 8th June

 

Question – the name of two capital cities in india ends with the word nagar?


(i)Answer – FAKE

 

Question – the headquaters serum institue of india is located in delhi


(ii)Answer – FAKE

 

Question – parineeti chopra played the role of sania mirza in her biopic


(iii)Answer – FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 7th June

 

1) Satyajit Ray was the second person in the world from the film fraternity to receive an honorary doctorate from Oxford University

NOT FAKE

2) Udupi is a type of cuisine native to Kerala

FAKE

3) China’s 2020 Mars Mission was named Hope

FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 6th June

 

pv sindhu was the first indian woman to win a medal in badminton at the Olympics

fake

personal protective equipment or ppe kits are recyclable

not fake

in England people drive on the left side of the road

not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 5th June

 

Question – air india was founded by pandit jawahal nehru ?


(i) Answer – FAKE

 

Question – similar to the planet earth the sun rises in the east and sets in the west on planet venus


(ii) Answer – FAKE

 

Question – delhi high court is the oldest high court in india ?


(iii) Answer – FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 4th June

 

Iced tea was invented in china?


fake

 

sundar pichai was born and raised in kerela ?


fake

 

kangaroo cannot fart ?


fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 3rd June

 

1) China’s Sinopharm vaccine was given approval for emergency use from WHO in May 2021

NOT FAKE

2) Shilpa Shetty made her Hindi film debut against Akshay Kumar

FAKE

3) The Human Brain consists of 75% water

NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 2nd June

 

applying cow dung on your body cures covid-19

fake

India got its independence before world war 2 ended

fake

mary Kom has won a medal for India at the Olympics

not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 1st June

The census in india occurs after every 5 years

Fake

Dogs are capable of smelling cancer

Not fake

In cricketing history the highest number of runs scored in an over is 48

fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 31st May

 

1) Kiran Bedi has served as the Governor of Chandigarh

FAKE

2) ‘Tour De France’ is the most famous bicycle race in the world

NOT FAKE

3) Aamir Khan’s 2021 Film Lal Singh Chaddha is an adaptation of the American film Forrest Gump

NOT FAKE
 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 30th May

 

Question – mawa or khoya is made by adding lemon in the boiling milk


(i)Answer – FAKE

 

Question – Mobile phones carry more bacteria than a toilet seat ?


(ii)Answer – NOT FAKE

 

Question – india has never invaded a single country throughout its history


(iii)Answer- NOT FAKE

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 29th May

 

1) Smokers are more likely to develop severe diseases with COVID-19

NOT FAKE

2) The Hippopotamus is the world’s largest land mammal killer

NOT FAKE

3) Rahul Dravid was the coach of the Indian Women’s cricket world cup team in 2017

FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 28th May

 

1) Indian currency notes are made of cotton.

NOT FAKE

2) The first cellular phone was produced in 1990

FAKE

3) Salman Khan has played a character named Radhe in 4 films

FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 27th May

 

The Brahmputra river is known as Tsangpo in china**

not fake

 

Major dhyan chand captained the indian hockey team that won its first gold in olympics?


fake

 

Eating a deem rool in Kolkata means eating an egg roll?


not fake

 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 26th May

 

1) Mozzarella cheese is traditionally made from Goat Milk

FAKE
 

2) Cold water freezes faster than Hot water

FAKE
 

3) Eight of the ten tallest statues in the world are that of Buddha

NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 22nd May

 

1) The letter ‘B’ in the acronym in BMW stands for British

FAKE

2) The ‘Do Pyaza’ in the dish ‘Bhindi Do Pyaza’ refers to onions cooked in two different ways

FAKE

3) The 2022 commonwealth games will be held in England

NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 21st May

 

The zodiac sign auarius is represented by a fish

Fake

The 2019 kumb mela was held in nashik

Fake

Glass balls can bounce higher than rubber balls

Not Fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 20th May

Pt usha was the first Indian women to win a world athletics championship medal?

Fake

Women’s hear beat faster than mens?

Not Fake

The shortest war in history lasted for two days?

Fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 19th May

 

Question – the hiv virus originated from pigs and then spread to humans


(i) Answer : FAKE

 

Question – the oldest muesum in india is located in delhi


(ii) Answer : FAKE

 

Question – jeans got its name from a city in italy


(iii) Answer : NOT FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 18th May

 

Question – thekua is a popular sweet dish native to bihar?


(i) Answer : NOT FAKE

 

Question – 5G was first launched in india by reliance jio


(ii) Answer : FAKE

 

Question – lezim and gondhal are all traditional folk dances from assam ?


(iii) Answer : FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 17th May

 

the first photo to be shared on instagram was of a dog

not fake

padma awards are awarded only to citizens of India

fake

bees can sniff bombs

not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 16th May

 

1. Candy floss was invented by a Dentist.

NOT FAKE

2. Rhinos use their urine to communicate with
others.

NOT FAKE

3. Tezaab was Madhuri Dixit’s first film.

FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 15th May

 

1) Harmanpreet Kaur is the first Indian woman cricketer to score 10000 International runs

FAKE

2) Gorillas beat their chests when they are hungry

FAKE

3) Infants have taste buds on their tonsils

NOT FAKE
 

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 14th May

 

Adolf Hitler was nominated for Nobel peace prize

not fake

the 2016 rio olympics were the first Olympics in which all participating countries sent women athlete

fake

the phobia of eggs is called aviophobia

not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 13th May

 

Vikram Seth is the author of the famous novel the white tiger

Fake

Liquid and solid oxygen are colorless

Fake

Dolphins sleep with one eye open

Not Fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 12th May

 

Can covid 19 vaccine cause infertility in women

Fake

Women should not get vaccinated before or after five days of menstruation

Fake

people who have been infected by covid 19 do not need to take the vaccine

Fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 11th May

National technology day was introduced by Narendra modi?

Fake

The averagw adult body can produce 7 bars of soap with the amount of fat stored in us?

Not fake

Ishnat sharma is the first  indian cricketer who took hat trick in test Cricket?

Fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 10th May

 

Question – World athletics day is celebrated on milkha singh birth anniversary. It’s celebrated as a tribute to him.

Answer(i) FAKE
 

Question – Rabindranath Tagore was announced as the first non-European literature laureate.

Answer(ii) NOT FAKE
 

Question – Akshay Kumar is the only actor who has worked with the 4 most popular khans of Bollywood

Answer(iii) FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 9th May

1) Davis cup is the name of a professional football tournament?
 

Answer- Fake
 

2) The title of the movie mother India was inspired by a book written by Ruskin bond?
 

Answer- Fake
 

3) The length of the arm span is about equal  to our height?
 

Answer- Not fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 8th May

 

1) Thalassemia is a blood disorder

Answer- NOT FAKE
 

2) Milkha Singh rejected Arjuna Award

Answer- NOT FAKE
 

3) World Red cross day is celebrated as a tribute to people who sacrifice their life during humanitarian work

Answer- FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 7th May

1) Consumption of excessive amount of sugar van increase blood pressure?
 

Answer- Not fake
 

2) Kabaddi has originated in India 4000 years ago?
 

Answer- Not fake
 

3) There are 100000 islands in Lakshadweep?
 

Answer- Fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 6th May

1) Dalcha s made of chana daal?

Answer- Not fake
 

2) The pandya brothers are third such duo who have played for India?
 

Answer- Not fake
 

3) Ishaan khatter first movie appearance was in dhadak?
 

Answer- Fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 5th May

 

1) The lungs are the only organ that can float on water

Answer- Not Fake

2) Saif Ali Khan and Kareena Kapoor were seen first time in the movie Tashan

Answer- Fake

3) Mahatma Gandhi was nominated 5 times for Nobel peace prize

Answer- Not Fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 4th May

 

1) Virender Sehwag is the first Indian to score a century in the IPL

 

Answer- Fake

2) Pigeon’s feathers weigh more than their bones

Answer- Not Fake

3) International firefighters day was adopted after an incident in Australia

Answer- Not Fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 3rd May

 

1) Our national cricket team was the first Indian sports team that had visited Australia

Answer- Fake

2) Weight of a blue whale’s tounge is as much as an elephant’s weight

Answer- Not Fake

3) In China garlic is used as glue to fix glass material

Answer- Not Fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 2nd May

 

Question : tuna is called rawas in Hindi ?


Answer (i) FAKE

 

Question : taj mahal was built after Charminar?


Answer(ii) FAKE

 

Question : lizard do push up to communicate


Answer (iii) not FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 1st May

 

1) labour day was originated in India

Answer- fake

2) morarji desai was first cm of Maharashtra

Answer- fake

3) worlds largest ship graveyard is in Gujrat

Answer- not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 29th April

 

1) Earlier ‘Tom and Jerry’ had a different name

Answer- NOT FAKE
 

2) Deers have 310-degree vision

Answer- NOT FAKE
 

3) Sea water tastes salty and ocean water tastes sweet

Answer- FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 28th April

 

1) The bird that we see on the Twitter logo is named Larry

Answer- NOT FAKE
 

2) Maine Pyaar Kyun Kiya was Salman’s first movie sequel

Answer- FAKE
 

3) Commonwealth games is conducted every 5 years

Answer- FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 27th April

 

Question : the mixture of blue and yellow gives us green?


Answer(i) NOT FAKE

 

Question : goa popular drink feni is named after a river?


Answer(ii) FAKE

 

Question : during lunar eclipse the moon looks red because of the dust particles in earth atmosphere


Answer(iii) NOT FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 26th April

 

Question : albert Einstein and Rabindranath Tagore received novel prize in the same year?


Answer(i) FAKE

 

Question : mustard seeds are also known as black gold?


Answer(ii) FAKE

 

Question : kapil dev is the only test cricketer who has scored 5000+ runs and taken 400+wickets

Answer(iii) NOT FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 25th April

 

1) Jaipur Airports is world first airport which runs completely on solar power

Answer- FAKE
 

2) 6 Movies of Hrithik Roshan start with the letter ‘K’

Answer- FAKE
 

3) The Art form Yakshagana was originated in Karnataka

Answer- NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 24th April

 

1. Full form of Ph.D. is Doctor of Psychology

Answer- Fake

2. Mercury is the only planet in the solar system which doesn’t have a natural satellite of its own

Answer- Fake

3. Majer Dhyanchand was offered German citizenship by Adolf Hitler after 1936 Olympies

Answer- Not fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 23rd April

 

1) The word ‘Tamarind’ originated from Tamil word

Answer- FAKE
 

2) Yamuna River starts from the Himalayas and merge with Bay of Bengal at the end.

Answer- FAKE
 

3) Mosquitoes have 2 wings and 3 pair of legs

Answer- NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 22nd April

Q.1) patola is a type of saree found in punjab


Ans- fake


Q.2) human body smells due to sweating


Ans- fake


Q.3) manu bhakar represents india in international shooting competitions


Ans- not fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 21st April

Q.1) Rubber bands lasts longer when refrigerated

Ans – not fake

Q.2) london’s lords cricket ground is the highest cricket ground in the world

Ans – fake

Q.3) mace and nutmeg comes from same fruit

Ans – not fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 20th April

 

1) Netflix was established before google


Answer- NOT FAKE

 

2) rabbits are born blind?


Answer- NOT FAKE

 

3) Kolkata victoria memorial was built in honour of Britain queen victoria 100 birth anniversary


Answer- FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 19th April

 

1) Toda is a tribe of Andaman islands which is one of the oldest tribes of India.

 

Ans : FAKE

.

2) Human nose and thumb are of the same length.

Ans : NOT FAKE

.

3) The movie ‘Mera Naam Joker’ was India’s first Oscar submission.

Ans : FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 18th April

 

1) humans get an entirely new skeleton every 12 years?


Answer- not FAKE

 

2) jogiya, darbari and bhairavi are folk dances of madhya pardesh


Answer- FAKE

 

3) reasearch have found out 24 new bat coronaviruses?


Answer- not FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 17th April

 

1) Switzerland science day is dedicated to Dr. CV Raman


Answer- FAKE

 

2) the first ever vaccine in the world was invented to cure polio


Answer- FAKE

 

3) shoulder and toe are the parts of a cricket bat?


Answer- not FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 16th April

 

1) a golf ball has 336 dimples?


Answer- NOT FAKE

 

2) a human being has 18 ribs?


Answer- FAKE

 

3) Kiron Kher had suggested the title of the movie Dilwale Dulhania Le Jayenge


Answer- NOT FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 15th April

 

1) in India the minimum age for becoming a cheif minister is 30


Answer- FAKE

 

2) tortoise is the slowest animal


Answer- FAKE

 

3) neil Armstrong was the first human to orbit tthe earth


Answer- FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 14th April

 

1) Bengaluru is known as Oxford of the East.

Answer : FAKE
 

2) Apart from the Movie ‘Taal’, Shahid Kapoor was also seen as a background dancer in the movie ‘Dhoom’

Answer : FAKE
 

3) DR B.R. Ambedkar was independent India’s first Law and Justice Minister

Answer : NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 13th April

 

1) Baisakhi, Gudi Padwa and Vishu are harvest festivals

Answer : FAKE
 

2) M.S. Dhoni has invented the Helicopter shot

Answer : FAKE
 

3) Shrimp’s heart is found on its head

Answer : NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 12th April

 

1) India is the first country to discover water on the moon


Answer : not FAKE

 

2) Akshay kumar is the only indian actor who has worked with jackie chan


Answer : FAKE

 

3) india produces maximum amount of bananas


Answer : not FAKE


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 11th April

 

1.Shimla was the capital of Punjab before Himachal Pradesh


Ans:-not fake

 

2.Indonesia has the highest numbers of tigers in the world


Ans:-fake

 

3.India took 19 years to win its first test match


Ans:-not fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 10th April

 

1.on an average human takes 23000 breathes a day


Ans:-not fake

2.in 2021 sushant singh rajput received national award for the best actor


Ans:-fake

 

3a farmer from .bihar has started growing hop shoots which is the most expensive vegetable


Ans:-fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 9th April

 

1) There is a cellphone reception at the peak of Mount Everest

Answer : NOT FAKE
 

2) The term ‘Swagger’ was invented by Baba Sehgal

Answer : FAKE
 

3) The outermost layer of the sun is called Corona

Answer : NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 8th April

1) along with helping in hearing our ears help us in regulating body temperature as well
 

Answer : fake
 

2) mc mary kom is the first Indian woman sports person to receive Padma vibushan?
 

Answer : not fake
 

3) human DNA and Orangutan DNA matches up to 98%

Answer : fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 7th April

 

1) More than half of the bones in your body are found in your hands and feet?

Answer: NOT FAKE
 

2) The term zooking is defined as breaking up over video calls

Answer: FAKE
 

3) The line which divides india and china is known as Radcliffe Line

Answer: FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 6th April

 

1.milk is the primary ingredient of khagina


Ans:-fake

2.the entire glacier of antartica is made up of penguins urine


Ans:-fake

 

3.the term bluetooth is named after a denmark king


Ans:-not fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 5th April

1) Kangana Ranaut next film is based on Manipur’s queen didda
 

Answer: Fake


2) There’s never a tie breaker in a marathon race
 

Answer: Not fake


3) Michael Jackson had never performed in India
 

Answer: Fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 4th April

 

1) Kareena grandfather had named her as siddhima?


Answer: not fake

2) ISRO had named India the first mission to study the sun as Surya?


Answer : fake

3) the term SPG stands for sun preventing formula?


Answer: fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 3rd April

 

1.the first city of India which Britishers had visited was cochin


Ans:-fake

 

2.bananas grow upside down on trees


Ans:-not fake

 

3.Harbhajan Singh and Yuvraj Singh were born in the same city


Ans:-fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 2nd April

 

1) Diarrhea is also known as Delhi Belly

Answer- NOT FAKE
 

2) Brazil won the first football world cup

Answer- FAKE
 

3) Priyanka has worked in 4 remakes of Amitabh Bachchan’s movies

Answer- FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 1st April

1) Every year there is a mobile throwing world championship
 

Answer- Not fake


2) The dance form mohiniyattam was originated in Andhra Pradesh
 

Answer- Fake


3) Every day on an average human loses about 100-150 strands of hair
 

Answer- Not fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 31st march

 

1) all the planets in the solar system are named after Greek gods and goddess

Answer- FAKE

 

2) SEA HORSE DOES NOT HAVE A STOMACH?

Answer- not fake

3) Major Dhyan Chand was India first flag bearer at the Olympics

Answer- fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 30th march

 

1) The word coffee is derived from an Arabian word that means wine

Ans : Not fake

2) There are 5 types of main blood groups

Ans Fake

3) Presently there are 3 Jantar Mantar in India

Ans : Fake

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 29th march

1) good Friday is celebrated on last Friday of April
 

Ans : fake
 

2) diljit surname in the name of the village where he was born
 

Ans : not fake
 

3) -along with tiger fur even the skin is striped
 

Ans : not fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 28th march

 

1) India’s 75th Independence Day has been named Amrut Mahotsav

Ans : NOT FAKE
 

2) Organic food is more nutritious and pesticide-free

Ans : FAKE
 

3) Ravichandran Ashwin is the fastest Indian bowler to reach the 400 test wickets mark

Ans : NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 27th march

1) Shradha Kapoor is a distant niece of Lata Mangeshkar
 

Ans : Not fake


2) Rava idli was invented because of diet conscious people who wanted to quit rice
 

Ans : Fake


3) DNA is a flame retardant
 

Ans : Not Fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 26th march

 

1) Purity is the longest word that can be spoiled using just one row of letters of the keyboard

Ans : fake

 

2) In an in the unique style of holi in Mathura women beat upon man with sticks


Ans : not fake

 

3) Insects blood is red in colour


Ans : fake


 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 25th march

1) The android logo is inspired by the washroom door signs
 

Ans : Not Fake


2) Cows can sleep while standing
 

Ans : Not Fake


3) 54 is the highest number of runs that has been scored on a single over Cricket match
 

 Ans :Fake

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 24th march

 

1) India Gate was constructed before Gateway of India

Ans : FAKE
 

2) Among the 4 Kings of the playing cards only King of hearts doesn’t have a moustache?

Ans : NOT FAKE
 

3) Traditionally ‘Kathakali’ was used to be performed by women

Ans : FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 23rd march

 

1) Petha is made of white pumpkins

Ans : NOT FAKE
 

2) Laxmi is the first movie Tusshar Kapoor as a producer

Ans : NOT FAKE
 

3) Butterflies use their antenna to taste

Ans : FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 22nd march

 

1) Kolkata is closer to Bangkok as compared to Mumbai?

Ans : NOT FAKE
 

2) Human body takes about 7 years to digest a chewing gum?

Ans : FAKE
 

3) Bhagat Singh is also known as Shaheed-E-Azam?

Ans : NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 21st march

 

1) Ananya Pandey has worked in a movie whose title is similar to one of Chunky Pandey’s movie.

Ans : FAKE

.

2) The word ‘Kisaan’ has been named as Hindi word of the year 2020 by Oxford.

Ans : FAKE

.

3) GPS is a U.S.A Government property.

Ans : NOT FAKE

 

Flipkart Fake or Not Quiz Answers- 20th march

Q1) during sunset on Mars the sun looks blue in colour


Ans not fake


Q2) cardamom is the world’s most expensive spice


Ans- fake


Q3) Kho-Kho is also known as rathera


Ans- not fake

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here