Flipkart F Y I- For Your Information Quiz Answers- Win Gift Voucher & Supercoins

0

Flipkart For Your Information Quiz

Flipkart F.Y.I Quiz, Flipkart For Your Information Quiz Answers, Flipkart F.Y.I For Your Information Quiz Answers- Play Flipkart video presents Flipkart F.Y.I For Your Information game show and just answer the following questions and win Flipkart Gift Voucher & SuperCoins daily. 

For Your Information is a general knowldge-bases game show that combines fun with facts. Jamie Lever is here to entertain you, test you & give you loads of exciting prizes everyday.


How To Play Flipkart For Your Information Quiz Show-

1) First of all, open the Flipkart app

2) Log in to your account

3) Click on the ‘Video’ tab or directly visit Click Here

4) You will see the For Your Information show banner

5) Click on the banner and start watching the show

6) Answer the following questions correctly

7) After completing the show click the ‘Claim Your Rewards’ option
8) If you get lucky then you can win Flipkart Gift Voucher or SuperCoins

Rewards- 

1000 Gift Vouchers- 50 Winners
₹50 Gift Vouchers- 2000 Winners

Remaining Winners- Super Coins

Refer And Earn:

Invite your 5 friends to play a game and win up to 1000 

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 26th April

1) What’s next

Answer- Child hits the swing and falls


2) What’s next

Answer- Boy’s hand catches fire


3) What’s next

Answer- Girl hits another girl

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 25th April

Question : who did Indian cricketer jasprit bumrah just got married to?


answer (i) Sanjana G

Question : which indian cricketer is tappsee panu playing on screen in a upcoming movie


answer (ii)Mithali Raj

Question : when was Netflix founded?


answer (iii)1997


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 24th April

Question :which indian bank uses the tagline the bank that begins with U?


Answer (i) UBI


Question : PIZZA hut taco bell and kfc restaurant chains are associated with which of the following companies


Answer (ii)Pepsico

Question : what is the state bird of Andra Pradesh Telangana and Karnataka


Answer (iii)indian roller

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 23rd April

1) Which film hero is famously known as Gun Master G9?


Ans : Mithun Chakraborty


2) How many hearts does an octopus have?


Ans : 3


3) Which 2021 film starring Priyanka Chopra-Jonas has been nominated for the Oscar Award?


Ans : The White Tiger



Flipkart For Your Information Quiz Answers- 22nd April

1) Which Indian cricketer is set to make his film debut with the Tamil film cobra

Answer- Irfan Pathan


2) Aimed at providing basic health facilities to everyone Which state government has created the network of moholla clinic

Answer- Delhi


3) Which of these company owns the online video sharing platform YouTube

Answer- Google


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 21st April

1. Which player broke Pele’s record of the most goals scored in official matches?


Answer- Cristiano Ronaldo


2. Which cricketer’s father acted in the film Bhaag Milkha Bhaag?


Answer- Yuvraj Singh


3. What nickname has been given to Padma Vibhushan Verghese Kurien in recognition of his efforts in the field?


Answer- Milkman of India



Flipkart For Your Information Quiz Answers- 20th April


1) Who in the kapoor family has been given the nickname chintu

Answer- Rishi Kapoor


2) Which famous mathematics genius did Vidya Balan portray on screen

Answer- Shakuntala Devi


3) Which celebrity is associated with 100 MB mobile app

Answer- Sachin Tendulkar

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 19th April

1) animated series super v is based on which real life celebrity’s?


Answer- Virat Kohli

2) for which brand did the advertising agency Ogilvy & mather create the characters named zoos zoos?


Answer- vodafone

3) which of these dishes got its name because it was traditionally eaten in the morning?


Answer- nihari


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 18th April

1) Jai Hemant is the official name of which of these actors

Answer- Tiger Shroff


2) According to the government record released in Feb 2021 which is the most used social media app in India

Answer- Whatsapp


3) Who was declared the man of the series in the India England series in 2021

Answer- Ravichandran Ashwin

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 17th April

1) which company has announced the creation of the world largest electric scooter factory in Tamil Nadu?


Answer- ola

2) which actor played the lead role of Tulsi Virani in the tv serial kyunki saas bhi kabhi bahu thi?


Answer- smriti Irani

3) which of these players made his debut in all 3 formats of test ODI and t20 on the Australia tour in 2020


Answer- t Natarajan




Flipkart For Your Information Quiz Answers- 16th April

1) which cold drink brand has the tagline ‘’bujhayye pass baki sab backwash’’?


Answer- sprite

2) which couple did union bank feature on the rs 100 note in an advertisement for joint accounts?


Answer- Mahatma Gandhi and Kasturba

3) which animal is shown on the packet of boro line antiseptic cream?


Answer- elephant

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 15th April

1) who replaced Narendra Modi as the Cheif Minister of Gujrat in 2014 when he became the pm of India


Answer- anandiben patel

2) what is the colour of the cricket ball which is used for a day night test match?


Answer- pink

3) which online shopping platform was founded by Sachin Bansal and Binny Bansal


Answer- Flipkart

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 14th April

1) What is the name of the indian resturant that Priyanka Chopra has just Launched in New York

Answer- Sona


2) Which FM radio channel has the tagline “bajaate raho!”?

Answer- RED FM


3) Which auto company is the owner of the royal Enfield brand in india

Answer- Eicher



Flipkart For Your Information Quiz Answers- 13th April

1) Which Dutch British show was the original of the famous Bigg boss in India

Answer- Big Brother


2) Who was the first woman to submit the union budget of India to parliament

Answer- Indira Gandhi


3) Which Indian city has shown it’s intent to host the 2048 summer Olympics games

Answer- New Delhi

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 12th April

1) Which of the following tech giants has Indian born Satya Nadella as its CEO


Answer: Microsoft


2) On which sport is the upcoming Farhan Akhtar starrer Toofan based

Answer: Boxing


3) Which tv anchor interviewed Meghan markle and prince harry recently in a much publicized show

Answer: Oprah Winfrey



Flipkart For Your Information Quiz Answers- 11th April

1.which of these people did Aamir khan portray on screen in the hit film dangal?


Answer: mahavir Singh bhagat

2.which company sold its paints using the tagline jab ghar ki raunak badhaani ho?


Answer: nerolac paints


3.which of these people co founded apple computers along with steve jobs


Answer: steve wozniak


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 10th April

1.which Indian cricketer shares his nick name with iconic villain gabbar singh from the film sholay


Answer: shikhar dhawan


2.In the order of precedence in India if the highest ranked person is president who is thesecond highest ranked person


Answer: vice president


3.Totapuri kesar himsagar and neelam are well known varieties of which edible item?


Answer: mango


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 9th April

1.who is playing the title role of India’s ace badminton player saina nehwal in the upcoming movie saina


Answer: parineeti Chopra


2.ussain bolt holds the record for the fastest 100 meters in how many seconds did he complete the race


Answer: 9.58 sec


3.which country is going to play the first ever world test championship finals against india?


Answer: new zealand


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 8th April

1) which of these popstars is of Indian origin?


Answer: Nicki Minaj

:
2) in 2014 who become the first Indian female gymnast to win a medal in the history of common wealth games


Answer: dipa karmaker


3) in which city in central Indian would u find the zero maker stone that marks the geopolitical center of India


Answer: nagpur


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 7th April

1) who was the first host of the singing reality show sa re ga ma pa


Answer: Sonu Nigam

2) which company first-ever SUV is named Cullinan?


Answer: rolls royale

3) which of these companies has developed a single-shot vaccine for covid


Answer: johnson and johnson

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 6th April

1) Which actress played the role of karan Arjun mother in the 1995 film Karan Arjun


Ans – Rakhee


2) Which country’s satellite was carried into space by the Indian pslv c51  rocket in February 2021


Ans – Brazil


3) Which town in uttar pradesh Actually famous for its carpets was brought into the limelight by a web series


Ans – Mirzapur


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 5th April

1) Before New Delhi was declared to be the capital of India in 1911 which city served this purpose?

Ans – Calcutta


2. Who was the most expensive player at the 2021 IPL auctions?

Ans – Chris Morris


3. Which of these states has a capital that begins and ends with the same letter of the alphabet?

Ans – Chhattisgarh

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 4th April

1) which of these car companies has a chain of sales outlets called nexa?


Ans – Maruti Suzuki

2) in which sport has India won the most medals at the Olympic games?


Ans – hockey

3) what food item made by his tun tun mausi is the secret of chota bheem strength?


Ans – laddu

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 3rd April

1) which fast food company would you associate with the advertising tagline finger lickin good


Ans – KFC


2) A s dileep kumar was the name of which legendary music composer

Ans – A.R.Rahman


3) For whom is the national rural employment guarantee act of 2005 named

Ans – Mahatma Gandhi


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 2nd April

1) Which of these animals gives birth to live young and doesn’t lay eggs


Ans – Koala

2) On a telephone keyboard what is found between the * and # button


Ans – 0

3) n December 2019 which airline became the first in india to have a fleet of over 250 aircraft


Ans – Indigo


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 1st April

1) Which team bought Arjun Tendulkar at the IPL 2021 auction

Ans – Mumbai Indians


2) What is the profession of the father of Manya Singh who was recently chosen as miss India runner up

Ans – Auto rickshaw driver


3) In which of these films did Shah Rukh Khan not play a double role

Ans – Chennai express

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 31st March

1) What kind of animal Bombay duck is


Ans – Fish


2) What was the name of the first bungalow that Amitabh Bachchan bought in Mumbai


Ans – Pratiksha


3) Which business group owns the tata business chain


Ans – Tata


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 30th March

1) Who was the first person to win the top prize of 1 crore on Kaun Banega crorepati


Ans – Harshvardhan Nawathe


2) Which of the only one of the ancient wonders of the world that still exists


Ans – The Great Pyramid of Giza


3) Which leader’s birthday is remembered on national youth day on 12th January every year


Ans – Swami Vivekananda


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 29th March

1) Which of the following automobile companies also produce musical instruments


Ans – Yamaha


2) Of which Indian state is Imphal the capital


Ans – Manipur


3) Who gave his voice to the caller tune highlighting precautions to take during the covid-19
 Pandemic?


Ans – Amitabh Bachchan



Flipkart For Your Information Quiz Answers- 28th March

1) which of these sportspersons won a silver medal at the Olympic games in 2016


Ans – PV Sindhu


2) which of these is a state animal of Rajasthan?


Ans – chinkara


3) if the 25th anniversary is called silver jubilee then what is 75 anniversary called


Ans – plantium anniversary


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 27th March

1. Which of the following cricketers shares his nickname with a cartoon rabbit in the Champak comic series?

Ans – Virat Kohli


2. Which important incident in the Indian struggle for independence took place on 13 April 1919?

Ans – Jallianwala bagh massacre


3. What was the highest value currency note ever issued in India?

Ans – 10000


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 26th March

1) Which film is inspired by the lives of sister Geeta & Babita Phogat?

Ans – Dangal

2) How many digits are there in a cheque number?

Ans – 6

3) Which city is going to host the 2021 Olympic games postponed by an year from 2020?

Ans – Tokyo

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 25th March

1) Who was the first woman to be awarded the prestigious Dadasaheb Phalke award

Ans – Devika Rani


2) Which company launched cellular telephone in India in 1995

Ans – Modi Telstra


3) Kuttanad is the lowest place in India in which state is it located

Ans – Kerala

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 24th March

1) in which state would u find the monument shown on the new rs 50 note


Ans – Karnataka


2) which team is the current champions of the Indian pro kabaddi league?


Ans – Bengal warriors


3) which of these organization’s claims that is zindagi ke sath bhi zindagi ke bad bhi


Ans – lic


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 23rd March

1) Which sportsperson was known as the Flying Sikh?


Ans – Milkha Singh


2. Which of these is the main ingredient in the Japanese dish Sushi?


Ans – Rice


3. Who was the first film personality to be honoured with the Bharat Ratna?

Ans – M g Ramachandran

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 22nd March

1. Which of these products was the earliest to be launched by Apple?

Ans – IMac

2. Who was the first woman to be awarded the Bharat Ratna India’s highest civilian award?

Ans – Indira Gandhi

3. Which of these metals is liquid at room temperature?

Ans – Mercury

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 21st March

1) Which brand of car did Shahrukh khan promote as the sunshine car in the advertisement?


Ans – Hyundai


2) For which film sis Amitabh Bachchan won his first Filmfare award for best actor


Ans – Amar Akbar Anthony


3) Which Indian pioneer was responsible for the landmark Hotmail service


Ans – Sabeer Bhatia


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 20th March

1) Which actor played the role of Major Kuldeep Singh Chandpur in the film border


Ans – Sunny Deol


2) Which team played against India in the first day night test match played in India


Ans – Bangladesh


3) Which company was originally named Cadabra


Ans – Amazon


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 19th March

1) Which multinational food giant gives us Maggi noodles?

Ans – Nestle

2) Who is the richest man in the world?

Ans – Jeff Bezos

3) In which city is the world largest cricket stadium?

Ans – Ahmedabad

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 18th March

1) Which of these is the state bird of Delhi?

Ans : House sparrow

.

2) What is the playing time of the full version of the Indian National Anthem?


Ans : 52 seconds

.

3) Bhanu Athaiya was the first Indian to receive an Oscar award. For which film did she win it?


Ans : Gandhi


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 17th March

1) What is the meaning of the letter C in CNG?

Ans : Compressed

.

2) Which Indian airline uses the shortcode UK for its flight numbers?

Ans : Vistara

.

3) For which ancient king is the Indian Navy’s only serving aircraft carrier named?

Ans : Vikramaditya


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 16th March

1) In which state would you find the tallest man made structure in India

Ans – Tamil Nadu


2) If Jerry the mouse is normally shown as brown what colour is of Tom the cat

Ans – Grey


3) In the Ramayana which of these birds told rama about the kidnapping of Sita by Ravana

Ans – Vulture


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 15th March

1) Which of these did Kapil Dev & Sachin Tendulkar say the secret of their energy?

Ans – Boost

2) Which of these actresses is the youngest?

Ans – Anushka Sharma

3) Which of these flowers did Jawaharlal Nehru used on his achkan?

Ans – Rose


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 14th March

1) Which of these is the shape of the medal awarded for the bharat Ratna

Ans – Image 1


2) In which of the following movies Shahrukh khan does not die

Ans – Veer-Zaara


3) For which of these animals was a wildlife sanctuary established in 1972 in the little Rann of Kutch in Gujarat

Ans – Indian wild ass


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 13th March

1) Who was the first Indian tennis player to win a grand slam title


Ans – Mahesh Bhupathi


2) Which of these animals is said to be the vahana or vehicle of the river goddess yamuna


Ans – Tortoise


3) Which state is located to the south of Goa


Ans – Karnataka


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 12th March

1.What did the designer D Udaya Kumar create in 2010?

Rupee symbol


2. Which of these products is closely linked with a popular Indian quiz show for school students?

BournVita


3. On which character from the Mahabharata is the domestically built main battle tank of the Indian Army named?

Arjuna


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 11th March

1) Which of these people was the first Indian to go into space

Ans – Rakesh Sharma


2) How many floors are there in Burj Khalifa

Ans – 163


3) Which of these celebrities is the son of the famous film comedian mehmood

Ans – Lucky Ali


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 10th March

1) Which inventor was featured in the first logo of Apple?

Ans – Newton

2) Nokia is a brand of which country?

Ans – Finland

3) How long is Atal Tunnel?

Ans – 9.02 km

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 9th March

1) Which of these fruits will not float in a tub of water?

Ans – Mango

2) What is the full form of ‘C’ button in a normal calculator?

Ans – Clear

3) First host of Khatron ke Khiladi?

Ans – Akshay Kumar

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 8th March

1) What was the name of the first Indian designed & made in Indian fighter aircraft?

Ans – Marut

2) Which player has scored the most number of centuries in IPL?

Ans – Chris Gayle

3) Which company makes indelible ink?

Ans – Mysore Paints

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 7th March

1) Which of these fruits is usually used to make Chawanprash?

Ans – Amla

2) Which is the most common gas in Earth atmosphere?

Ans – Nitrogen

3) First company to make mobile phone?

Ans – Motorola

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 6th March

1) Which of these letters is found between the letter u and o qwerty keyboard


Ans – I


2) Which of these is found in the Full form of USB


Ans – Bus


3) Which of these animals represent the Bahujan samaj party in India


Ans – Elephant


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 5th March

1) Which of these countries doesn’t share it’s land boundaries with India


Ans – Maldives


2) Which of these structures is not found in delhi

Ans – Akbar’s tomb


3) Who was the first Indian player to score a century in ipl

Ans – Manish Pandey


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 4th March

1) Which country has given Pizza & Pasta to the world?

Ans – Italy

2) How many legs does a mosquito have?

Ans – 6

3) Which is first indian 3d film?

Ans – My Dear Kuttichathan

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 3rd March

1) Who was first Indian cricketer to take a wicket in International T20 match?

Ans – Zaheer Khan

2) Who was the first deputy prime minster of India?

Ans – Vallabhbhai Patel

3) apart from West Bengal which state has been awarded GI tag for Rosogolla?

Ans – Odisha

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 2nd March

1) Which of these places marks the birthplace of guru govind singh

Ans – Patna


2) What are Dindigul memoni Thalassery Ambur all types of

Ans – Biryani


3) in which country did first aeroplane fly

Ans – USA


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 1st March

1) Who is acknowledged to have coined the name Tejas for indian made light weight combat aircraft


Ans – Atal Bihari Vajpayee


2) Which of these teams never won IPL


Ans – Kings xi Punjab


3) In which town or village does chota bheem live in the popular tv cartoon series

Ans – Dholakpur


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 28th February

1) In which movie Karishma Kapoor as heroine opposite Govinda?

Ans – Raja Babu

2) Which Indian cricketers autobiography is “Playing It My Way”?

Ans – Sachin Tendulkar

3) Fill in the blanks._____ aane sach

Ans – 16

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 27th February

1) Which sport would you associate with Olympic medalist karnam Malleswari


Ans:  Weight lifting


2) Which of these car brands originated in Japan

Ans: Toyota


3) In the Mahabharata who was known as Parthasarathy

Ans: Krishna


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 26th February

1) Which of these can be found on the reverse side of rs.2000 note


Ans: Mangalyaan


2) The movie soorma starring Diljit Dosanjh is based on which sport

Ans: Hockey


3) Which of these Birds lays green eggs

Ans: Emu


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 25th February

1) Which is the first state to be mentioned in the Indian national anthem


Ans: Punjab


2) Which of these institutions is located on dalal street in Mumbai


Ans: BSE


3) Which of these actors has played Amitabh Bachchan’s father in a film

Ans: Abhishek Bachchan


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 24th February

1) Who will ayushi block?


Ans: Rapper maddy


2) How is ayushi in a relationship


Ans: Kiddish


3) What will ayushi do about her partner’s past

Ans: Will dig in the past


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 23rd February

1. Which if the following diseases is not caused by virus

Ans: Tuberculosis

2. At which venue did India made a historic win on Jan 19 2021 defeating Australia

Ans: The Gabba

3. How many times the phrase Jaya he comes in the national anthem

Ans: 6


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 22nd February

1. Which of the following places in India is the first to see the sunrise

Ans: Arunachal Pradesh

2. Which if the following personalities has not been awarded prestigious Bharat Ratna

Ans: Amitabh Bachchan

3. In which of these cities could you spend evening at a beach

Ans: Chennai


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 21st February

1) Who is the original singer of the song ‘Tera Ghata’?


Ans: Gajendra Verma


2) Which of these films features Battle of Saragarhi?

Ans: Kesari


3) What is the name of the vehicle of Ravana?

Ans: Pushpaka Vimana


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 20th February

1) Which of these is not a nestle brand product


Ans: 5 star


2) Which Indian state is popularly known as land of spices

Ans: Kerala


3) What was the name of the eldest son of Mughal emperor Shah Jahan

Ans: Dara Shiloh


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 19th February

1. eat fresh is tag line of which fast food chain


Ans: Subway

2. characters in PAN

Ans : 10

3. correct logo of google


Ans : image 2

Flipkart For Your Information Quiz Answers- 18th February

1) Who will nimisha block

Ans : Nikhil


2) What kind of relationship does nimisha prefer

Ans : Same city


3) Where does nimisha want to settle

Ans : India



Flipkart For Your Information Quiz Answers- 17th February

1) Which of these films shahrukh and kajol acted together for the first time

Ans : Baazigar


2) What is the actual number of 100 million

Ans : 10 crores


3) Which of these gases is used to extinguish fire

Ans : Carbon dioxide


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 16th February

1) Which of these prime minister has also served as RBI governor

Ans : Dr Manmohan Singh


2) Har ghar kuch kheta hai is tagline of which brand

Ans : Asian paints


3) How many tv show of nagin has been aired

Ans : 5


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 15th February

1) Which of these board games originated in India

Ans : Snakes and ladders


2) Which actor is called Sasha by his family and friends

Ans : Shahid kapoor


3) Which of these sports does not use a spherical ball

Ans : Rugby


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 14th February

1) Which of these following actors has not married more than once

Ans :  Farhan Akhtar


2) Which of the following is not a web browser

Ans : Yahoo


3) In Which year kaun banega crorepati first telecast

Ans : 2000


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 13th February

1) Which of Chetan bhagat book hasn’t been made a movie

Ans : Revolution 2020 ( image 3)


2) You can’t see me is a popular phrase of which wrestler

Ans : John Cena


3) Which of the following states has most number of seats in lok sabha

Ans : Uttar Pradesh


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 12th February

1) Isko laga dala toh life Jhingalala is associated with which brand

Ans : Tata sky


2) What’s the minimum age required to become the Prime Minister of India

Ans : 25 years


3) Which of the following is consider the national tree of India

Ans : Banyan tree


Flipkart For Your Information Quiz Answers- 11th February

1) Who is the governor of RBI the reserve Bank of India


Ans : Shaktikanta Das


2) Which of these are eyes of Deepika Padukone

Ans : Image 3


3) Which vaccine has been developed by Oxford in collab with AstraZeneca

Ans : Covishield

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here