Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- Win Gift Voucher & SuperCoins

0

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz

Flipkart Prize Wali Paathshala, Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers, Flipkart Quiz Answers- Play Flipkart video presents Prize Wali Paathshala show, just answer the following questions and win Flipkart Gift Voucher & SuperCoins daily. Prize Wali Paathshala is an interactive quiz show where a child prodigy Chintu helps an older student Sonam learn about their favorite topics including school subjects, general knowledge, and Bollywood. Users will get a chance to play along and win prizes worth lakhs. 


How To Play Flipkart Prize Wali Paathshala-

1) First of all, open the Flipkart app

2) Log in to your account

3) Click on the ‘Video’ tab or directly visit Click Here

4) You will see the “Prize Wali Paathshala Quiz” show banner

5) Click on the banner and start watching the show

6) Answer the following questions correctly

7) After completing the show click the ‘Claim Your Rewards’ option
8) If you get lucky then you can win Flipkart Gift Voucher or SuperCoins

Rewards- 

1000 Gift Vouchers- 50 Winners
₹50 Gift Vouchers- 2000 Winners

Remaining Winners- Super Coins

Refer And Earn:

Invite your 5 friends to play a game and win up to 1000 

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 12th July

Q1: The first newspaper printed in India in which language?

Answer 1: ENGLISH

Q2: Which of these people has also served as governor of rbi?

Answer 2: OPTION 2

Q3: Which of these countries has the cow as its national animal?

Answer 3: NEPAL


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 11th July

Q1: Which of these players gives his name to a type of run out in cricket?

Answer 1: VINOO MANKAD

Q2: Which of these is not situated in rajasthan?

Answer 2: CHATURBHUJ TEMPLE

Q3: In which year was sholay released?

Answer 3: 1975

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 10th July

Q1: The ozone layer in atmosphere is made up of which element?

Answer 1: OXYGEN

Q2: Which actor has played the real life indian prime minister onscreen?

Answer 2: ANUPAM KHER

Q3: Which indian city hosted the asian games twice?

Answer 3: NEW DELHI


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 9th July

Question 1: Which of these cities was built after independence of India?

Answer: Chandigarh


Question 2: Which of these companies is not headquartered in Mumbai?

Answer: ITC


Question 3: Which blood group is known as the ‘universal donor’?

Answer: O-



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 8th July

Question 1: Identity this medical instrument. _ _ _ _ E T E R?

Answer: Oximeter


Question 2: Which of these women have never served as the Chief Minister of an Indian state?

Answer: Option 4


Question 3: Who narrates the events of the Kurukshetra war to the blind Dhritarashtra?

Answer: Sanjay



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 7th July

Question 1: Which of these countries banned Twitter in June 2021 after a problematic tweet by its President?

Answer: Nigeria


Question 2: Which of these cricketers has hit a triple century in a test match?

Answer: Option 1


Question 3: Identify this musical instrument. _ _ N T _ O _?

Answer: Santoor



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 6th July

Question 1: Who does the Indian President submit their resignation to?

Answer: Vice President


Question 2: Which brand has not served as the main sponsor of the Indian cricket team?

Answer: Tata


Question 3: Tacos and Burritos are dishes from which country?

Answer: Mexico



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 5th July


Question 1: Which animal gets its name from an Indian language?

Answer: Cheetah


Question 2: Which of these is not found in a pair in a human body?

Answer: Liver


Question 3: Which of these forts appears in the Batman movie ‘The Dark Knight Rises’?

Answer: Mehrangarh



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 4th July


Question 1: Which of these actors has appeared in a Spiderman movie?

Answer: Irrfan Khan



Question 2: Which newspaper launched #CutTheShame campaign to raise awareness about periods?

Answer: The Times of India



Question 3: Identity this town _ A _ A _ A S I?

Answer: Varanasi



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 3rd July


Question 1: Who has composed and sung ‘Tu Thaan Le’ – the Indian team’s theme song for the Olympics?

Answer: Mohit Chauhan


Question 2: Which of these flags belongs to the country whose PM is Sheikh Hasina?

Answer: Bangladesh


Question 3: Identify this women cricketer’s name S _ _ _ A L _?

Answer: Shafali



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 2nd July


Question 1: Which of these organisation has jointly developed the mYoga app that was launched on Yoga Day?

Answer: WHO


Question 2: The father of which of these cricketers is a former Ranji trophy player?

Answer: Cheteshwar P


Question 3: In which sport did Dingko Singh win an Asian Games gold medal for India?

Answer: Boxing



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 1st July

Question 1: Taj Mahal was built in which century?

Answer: 1600


Question 2: Identify this city. _ _ _ G _ R H?

Answer: Aligarh


Question 3: Which celebrity was not born in India?

Answer: Deepika P



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 30th June

Question 1: Identify this food item _ U S _ A R _?

Answer: Mustard


Question 2: Which of these companies was not founded by an IIT graduate?

Answer: Oyo


Question 3: The India vs New Zealand World Test Championship final was held in which city?

Answer: Southampton



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 29th June


Question 1: Which company makes a video calling device named ‘Portal’?

Answer: Facebook


Question 2: Which of these animals can be seen on the National Emblem of India?

Answer: Horse


Question 3: After which of these personalities is the Varanasi airport named?

Answer: Lal Bahadur Shastri



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 28th June

Question 1: Which of these is not the name of a product made by Google?

Answer: Zoom


Question 2: Who made a cameo in Student of the Year?

Answer: Will Smith


Question 3: Identify this animal _ I _ A _ F E?

Answer: Giraffe



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 27th June

Question 1: Which of these car brands is not named after a person?

Answer: Fiat


Question 2: Identify this creature _ O _ N _ I L L?

Answer: Hornbill


Question 3: What is the COVID-causing virus variant detected in India called?

Answer: Delta



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 26th June

Question 1: Which brand was originally made in India?

Answer: Fiama Di Wills


Question 2: Which of these cricketers is nicknamed ‘Jinx’?

Answer: Option 4


Question 3: Which river does not host the Kumbh Mela on its banks?

Answer: Narmada



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 24th June

Q1: Which animal has indian breeds named Mehsana and murrah?

Answer 1: BUFFALO – C

Q2: Which instrument did ustad Bismillah Khan play?

Answer 2: Shehnai – D

Q3: Which is the birth year of PM Narendra Modi?

Answer 3: 1950 – B

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 23rd June

Question 1: Which tournament is scheduled to be held in India in 2021?

Answer: T20 World Cup


Question 2: Which flag does not belong to a country bordering India?

Answer: Japan


Question 3: Identify this name. _ _ U _ A _ M?

Answer: Gautam



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 22nd June

Question 1: Identify this river. _ H _ M B A _?

Answer: Chambal


Question 2: Who has an International Cricket Stadium named after them?

Answer: Option D


Question 3: Which game has less than 11 players in the team?

Answer: Volleyball



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 21st June

What is the name of the fund chaired by the prime minister of India

PM Cares


Which of these buildings has a number in its name

Option 4 (Charminar)


Where was the formula 1 Indian grand prix held

Uttar Pradesh

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 20th June

Question 1: Identity this surname. _ A D _ _ A?

Answer: Jadeja


Question 2: Which animal is the state animal of West Bengal?

Answer: Fishing Cat


Question 3: In which year did Mahatma Gandhi lead the salt march to Dandi?

Answer: 1930



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 19th June

Which animal has poor eyesight??

Rhino

Which part of the human body makes blood cells?

Bones

In which year did virat kohli make his debut in international cricket?

2008

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 18th June


Question 1: Which of these places did not come under Indian control on August 15 1947?

Answer: Goa
Question 2: Which of these sportspersons is married to another sportsperson?

Answer: Saina Nehwal
Question 3: In Feb 2021 which singer released a song named RIRI about Rihanna?

Answer: Diljit Dosanjh



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 17th June


Question 1: Which of these apps has a feature called ‘Spaces’?

Answer: Twitter


Question 2: In the movie ‘Mr India’ which of these objects makes the wearer invisible?

Answer: Wrist Watch


Question 3: Identify this surname. A_VAN_?

Answer: Advani


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 16th June

Question 1: Where is India’s tallest mountain located?

Answer: Sikkim


Question 2: Which of these business groups was started first?

Answer: Wadia


Question 3: Which of these father-son duos are also called Jai Kishan-Jai Hemant?

Answer: Option 4



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 15th June

Q1: Identify the plant?

Answer 1: Bamboo

Q2: Which of these actors is an engineer?

Answer 2: TAPSEE PANNU – B

Q3: Which of these landmarks were not built by the British?

Answer 3: Tajmahal Palace – A

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 14th June

Q1: Which city IPL team changed their name for ipl 2021 season?

Answer 1: MOHALI – C

Q2: Which of this actress did not win the miss India competition?

Answer 2: PRIYANKA CHOPRA – D

Q3: Who among these has served as chief minister of a state?

Answer 3: RAJNATH SINGH – C


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 13th June

Q1: Which of these cities is not a state capital?

Answer 1: AHMEDABAD

Q2: Identify this personality __ji_ao?

Answer 2: BAJIRAO B, A& R

Q3: In May 2021 aboard which airline did a couple in tamil nadu conduct their wedding?

Answer 3: Spicejet

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 12th June

Q1: Which of the technologies is named after the person?

Answer 1: DOLBY – C

Q2: Which kd these movies does not contain the name of place?

Answer 2: TUBELIGHT – C

Q3: Which cricketer has not played a twenty match for India yet?

Answer 3: PRITHVI SHAW – B

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 9th June

Q1: Identify this personallity _J w a l

Answer 1: KEJRIWAL, K,E,R & I

Q2: Which celebrity poster was showered with milk for his efforts in helping people during the pandemic?

Answer 2: SONU SOOD- C

Q3: Who served as the prime minister after Pt Jwaharlal Nehru?

Answer 3: L B SHASHTRI – B


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 8th June

Q1: Which of these is owned by an Indian company?

Answer 1: Jaguar – D

Q2: Which of these couples got married in a palace?

Answer 2: Option D

Q3: The foundation ostone for which of these was laid b y mian mir a sufi saint?

Answer 3: Golden temple – C

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 7th June

Q1: Which of these brands is owned by ms dhoni?

Answer 1: SEVEN – D

Q2: The bharat ratna award is in the shape of which of these?

Answer 2: PEEPAL LEAF – A

Q3: In which yearm indira gandhi impose the emergency?

Answer 3: 1975 – C

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 6th June

Q1: In which of these years did inda not fight a war with Pakistan?

Answer 1: 1975 -B

Q2: Idenitify the logo of telegram?

Answer 2: Option 3 -C

Q3: Identify this place __ipur?

Answer 3: Udaipur U , D & A

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 5th June

Q1:Where was Mahatama Gandhi when India became independent?

Answer 1: Kolkatta – C

Q2:Who among these is not a child of sportsperson?

Answer 2: Image 3- C

Q3:Which of these states did not see a new government elected in 2021?

Answer 3: Uttarakhand

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 4th June

Q1:Starting in the 19th century which of these princely state was ruled by begums for over a century?

Answer 1: Bhopal – A

Q2:Which of these can breathe underwater?

Answer 2: Shark -D

Q3:In which of these years has India not won a world cup in cricket?

Answer 3: 2003

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 3rd June

Q1:Which university co-developed the Covishield vaccine?

Answer 1: OXFORD

Q2:Who was the leading run-scorer in the IPL 2021 at the time it was suspended?

Answer 2: SHIKHAR DHAWAN

Q3: Salman Khan’s film Radhe: Your Most Wanted Bhai is based on a film made in which language?

Answer 3: KOREAN

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 2nd June

Question 1: The co-founder of which of these companies recently announced that he was divorcing his wife?

Answer: Microsoft


Question 2: Sputnik V – the Russian vaccine was named after the world’s first what?

Answer: Satellite


Question 3: Who of the following was not the son of Mughal Emperor Akbar?

Answer: Khusrau



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 1st June

Q1: What does the name of the cyclone ‘Tauktae’ mean?

Answer 1: lizard, -D

Q2: Which country originally developed pubg?

Answer 2: South Korea- D

Q3: Which of these animals can’t roar?

Answer 3: Chittah -A

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 31st May

Question 1: How many months are there in a century?

Answer: 1200


Question 2: Which of these is not a UNESCO world heritage site?

Answer: Option 3


Question 3: Which of these mountain ranges are found in Rajasthan?

Answer: Aravalli



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 30th May

Question 1: Which of these monuments did Emperor Akbar build after conquering Gujarat?

Answer: Option 3


Question 2: Guess this famous actor’s name. _AN_EE_?

Answer: RANVEER


Question 3: What term is used for a word that is spelt the same forward and backwards?

Answer: Palindrome



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 29th May

Question 1: Which of these film stars was noticed in the TV series ‘Fauji’?

Answer: Shahrukh Khan


Question 2: The process where plants lose water through their leaves is called?

Answer: Transpiration


Question 3: Select the odd one out?

Answer: Bappi Lahiri



Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 28th May

Question 1: Which number comes next 1 -2 – 3 – 5 – 8 – 13 – ?

Answer: 21


Question 2: Which of these cricketers did not marry in the year 2020?

Answer: Jasprit B


Question 3: Who was the last Mughal emperor?

Answer: Bahadur Shah II


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 27th May

Q1: Which of these building is located in Mumbai?

Answer 1: Option  1

Q2: The Indian Railways is divided into how many zones?

Answer 2: 17

Q3: What is the term used to describe ‘BEAT’ in Indian classical music?

Answer 3: Taalam


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 26th May

In which country is the tomb of the first Mughal Emperor situated

Afghanistan


What do we call the phenomenon that resist the movement of stationary object

Inertia


Which flower was the basis of a super hit song by badshah featuring jacqueline Fernandez

Marigold

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 22nd May

Q1: Which is the longest side of a right-angled triangle?

Answer 1: Hypotenuse

Q2: Apart from India which country’s national anthem did Rabindranath Tagore write?

Answer 2: Bangaladesh

Q3: Which actress was at the centre of funny memes after a viral video with Riteish Deshmukh and Genelia D’souza?

Answer 3: Priety Zinta

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 21st May

Q1: Which of these is the odd one out?

Answer 1: Flute

Q2: Which of these commonly used spice is called ‘Dal chini’ in Hindi?

Answer 2: Cinnamon

Q3: Which of these animals is not found in India?

Answer 3: Moose


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 20th May

Q1: On which continent is the world’s driest place found where it rains the least?

Answer 1: Antarctica

Q2: Which social media star had earlier gained popularity with the TV series Phulwa in 2011?

Answer 2: Jannat Zubair

Q3: How many players play on the court at a time in a basketball match?

Answer 3: 10


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 19th May

Q1:  How many pairs of ribs does a normal adult human being have ?

Answer 1: 12

Q2: What name is collectively given to petals of a flower?

Answer 2 : corona

Q3: Whose birthday on 29th august is celebrated as national sports day in India?

Answer 3: Dhanchand

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 18th May

Q1: Tipu Sultan was the ruler of which kingdom?

Answer 1: Mysore

Q2: In which branch of mathematics would you come across the terms sine-tangent and cos?

Answer 2: trigonometry

Q3: Which of these fruits does not grow on a tree?

Answer 3: Strawberry


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 17th May

In which city is the Biju Patnaik international airport located

Bhubaneswar

Which monument can be seen on the₹200 Indian currency note

Sachi Stupa

What is the full form of IP in computer language

Internet Protocol


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 16th May

Which of these apps was launched in India after the ban of TikTok

Chingari


Which of these container ships got stuck in the Suez canal an blocked it for days in March 2021

Ever given


What is the full form of ftw

For the win


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 15th May

In which city was the Indian National Congress founded

Bombay

Which of these statue is built on the river Narmada

Option 4 (Statue of unity)

What are permanently frozen lakes called

Glacier


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 14th May

Which social media portal has created horizon a new vertual world that allows people to explore connect with others and play games

Facebook


Which of these diseases is spread by the common housefly

Cholera


What is arachnophobia the fear of?

Spiders


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 13th May

Question – in 1952 who become the first Vice president of india?


Answer (i) Image 4

Question – which of these component does the fungi plant lack?


Answer (ii)chlorophyll


Question – in which city would you find the largest jail in asia?


Answer (iii)new delhi


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 12th May

Question – which of these characters is a ninja or shinobi named __uzumaki?


Answer (i)naruto

Question – which of he following species weigh more than any other species on this planet?


Answer (ii)insects

Question – WHICH Snake did krishna defeat in a battle in the yamuna river?


Answer (iII)kaliya

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 11th May

1) Which of these icons would you click to access instagram tv


Answer- Image 1


2) The aadhar card is issued by the UIDAI to every citizen of our country what does the u stand for


Answer-  Unique


3) Which of these scientists was the first to identify a living cell


Answer- Robert Hooke


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 8th May

1) What is the scale used for measuring an earthquake intensity

Answer- Richter scale


2) Which of these fruits is defined as a drupe

Answer- Plum


3) In which city is the headquarter of the southern command of the Indian army located

Answer- Pune

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 7th May

1) In which cantonment town did Mangal Pandey fire at his superior officers disobeying the command to use newly issued cartridges

Answer- Barrackpore


2) Which of these birds is the state bird of west Bengal

Answer- Kingfisher


3) Guess the animal W_Rth_G

Answer- Warthog


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 5th May

Question : which of these actors did not play the villain in the Dhoom film series?


Answer (i) Uday Chopra

Question : which Korean boy band has a fan following called army?


Answer (ii)BTS


Question : what is the fear of colors called


Answer (iii)chromophobia

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 2nd May

1) Which element is the main component of diamonds

Answer-  Carbon


2) Who was the last governor general of India

Answer- C Rajagopalachari


3) Which of these is not a kind of mango

Answer- Hariyali


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 29th April

1) Which of these vegetables does not grow above the ground

Answer- Turnip


2) Which Indian celebrity has the most number of followers on Instagram

Answer- Virat Kohli


3) Which country is currently ruled by king Rama x

Answer- Thailand


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 13th January

1) Near which place did Laxmi Bai die during fighting the British

Answer- Gwalior


2) Which mythological weapon is found in the param vir chakra medal


Answer-  Vajra


3) Which creature is found in the national emblem of India


Answer- Horse


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 12th January

1) Which of these ratios is equal to 2:3

Answer- 6:9


2) Which God is primarily worshipped at tirumala temple at tirupathi


Answer- Vishnu


3) At which town did Mangal Pandey attack British triggering the 1857 revolt


Answer- Barrackpore


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 9th January

1) Which planet has approximately same amount of Landmass as earth

Answer- Mars

.

2) Which of these metal is most commonly used in Core of an electromagnet

Answer- Iron

3) What is the Full form of atm

Answer- Automated teller machine


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 8th January

1) What is permitted of circle known as

Answer- Circumference


2) What does the word corona mean


Answer- Crown


3) Which river meets Alaknanda at Devprayag I Uttarakhand to form Ganga


Answer- Bhagirathi


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 7th January

1.who among these was the leader of the rebels in lucknow during the 1857 revolt


Ans:-begum hazrat mahal


2.ozone is made up of how many atoms of oxygen


Ans:-3


3.how many sides does a dodecagon have?


Ans:-12


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 6th January

1) Which of the following is odd pair?

Answer- Priyanka Chopra and Parineeti Chopra

2) To mark whose 100th birth anniversary Indian railway started Satawbdi express?


Answer- Jawaharlal Nehru

.

3) Which name is not of a smart assistant?


Answer- Oculus


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 5th January

1.who wrote Vande Mataram


Ans:-Bankim Chandra Chatterjee


2.which of this Indian classical dance originated in Kerala


Ans:-kathakali


3.what is the full form of CID


Ans:-criminal investigation department


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 4th January

1.cng largely consists of which gas


Ans:-methane


2.which of these can hear sounds in frequency range in which humans cannot hear?


Ans:-all of these


3.by counting the number of which of these in a tree can you determine its age


Ans:-trunk rings


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 3rd January

1.how many years did shah Jahan take to complete the construction of taj mahal


Ans:-22 years


2.who is the first Indian actress to receive Padma Shri award


Ans:-Nargis


3.who is first Indian woman to win an Olympic medal


Ans:-karnam malleshwari


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 2nd January

1.in which of these does the sound travel faster


Ans:-solid


2.which of these dance forms has three primary gharanas named Jaipur Banaras and Lucknow


Ans:-kathak


3. the stem of which of these is usually consumed as vegetable


Ans:-potato


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 1st January 2021

1) In which year was Instagram launched

Answer- 2010


2) Which is the world’s first trillion-dollar tech company

Answer- Apple


3) During what time world War 1 was fought

Answer- 1914-1918


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 31st December

1) In which year was Instagram launched

Answer- 2010


2) Which is the world’s first trillion-dollar tech company

Answer- Apple


3) During what time world War 1 was fought

Answer- 1914-1918


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 30th December

1) Which of these agreements was signed between India Pakistan following the Bangladesh war in 1971

Answer- Simla agreement


2) What is the minimum age to become a member of Rajya sabha

Answer- 30 years


3) Jallianwala bagh massacre happened in which year

Answer- 1919


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 29th December

1) Which of these zodiac sign is denoted by goat

Answer- Capricorn


2) Which of these events in Indian history happened first

Answer- Swadeshi movement


3) In which Olympic event participants cover the most distance

Answer- 50 km walk


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 28th December

1) Sunlight takes how many minutes to reach the earth

Answer- 8 minutes

2) Who’s the first Indian to win Oscar

Answer- Bhanu Athaiya


3) Normally which of these would be largest in size

Answer- Asteroids


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 27th December

1) Who was the chairman of the drafting committee of Indian Constitution

Answer- Dr b r ambedkar


2) Which of these is also called as the golden fiber

Answer- Jute


3) Which influential antibiotic was discovered by Alexander Fleming

Answer- Penicillin


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 26th December

1. Which of these board games was invented in India?


Ans: Chess


2. Which planet in our solar system has the largest ring system


Ans: Saturn


3. Which is the largest Indian state by area


Ans: Rajasthan

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 25th December

1) Deficiency of what causes night blindness


Answer- Vitamin a


2) Which instrument measures distance traveled by wheeled vehicle



Answer- Odometer


3) Which of these awards is given fr excellence in internet


Answer- Webby awards


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 24th December

1) What’s Salman Khan’s debut movie

Answer- Biwi ho to Aisi

2) Who’s known as missile woman of India

Answer- Tessy Thomas

3) Which of these Indian state share border with only one state

Answer- Sikkim


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 23rd December

1) Which of these has the highest density

Answer- Water

2) Germany’s invasion of which country started world war ii

Answer- Poland

3) Which country won most number of miss universe

Answer- United States


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 22nd December

1) which country has the highest number of active volcano

Answer- Indonesia

2) Which is the oldest political party in India

Answer- Indian National Congress (INC)


3) Which is Shahrukh khan debut film

Answer- Deewana


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 21st December

1) Which is the largest bird in the world

Answer- Ostrich

2) Who was the founder of Mughal empire

Answer- Babur

3) Which planet has most number of moons

Answer- Saturn


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 20th December

1) Which is the world’s largest mammal?


Answer: Blue Whale


2) Which is the longest snake in the world?


Answer: Reticulated python


3) Which is the largest country in the world by area?


Answer: Russia


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 19th December

1.who was the first president of India


Answer- Rajendra prasad


2.where is India’s largest container port located


Answer- Navi Mumbai


3.which is the worlds tallest waterfalls


Answer- angel falls

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 18th December

1.how long did world war II last for?


Answer- 6 years


2.which is the longest and largest bone in the human body?


Answer- femur


3.which system is responsible for the secretion of hormones


Answer- endocrine system


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 17th December

1) How many union territories are there in India

Answer- 8


2) Which river is also known as Dakshina Ganga


Answer- Godavari


3) Who is known as father of economics


Answer- Adam Smith

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 16th December

1) which city is called the white city of Rajasthan?


Ans:-Udaipur


2) the color white is a mixture of what colors


Ans:-all of these


3) which of these rivers that flow through India is the longest


Ans:- Indus


Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers- 15th December

1) how many times was the battle of Panipat fought?


Answer- 3


2) how long does solar eclipse last


Answer- 7.5 minutes


3) which of these is not transmitted by mosquitoes


Answer- cholera


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here